Fiets met Historische Vereniging Heiloo mee langs grenspalen

Cultuur
In Heiloo  zijn acht grenspalen. Enkele zijn pas ontdekt en gerestaureerd.
In Heiloo zijn acht grenspalen. Enkele zijn pas ontdekt en gerestaureerd. (Foto: Historische Vereniging Heiloo)

HEILOO - Na alle activiteiten tot nu toe: de oorlogswandelingen, de Stolpersteine-fietstocht, de Zonnewendewandelingen, de Zuiderloowandeling, de lezing van Peter Tomson, de rondleidingen op Nijenburg, is er wederom een nieuwe activiteit van de Historische Vereniging Heiloo. Zaterdag16 juli wordt er, met gids, gefietst langs de grenspalen van Heiloo.

Weet u dat er in Heiloo 8 grenspalen zijn en dat enkele daarvan pas onlangs ontdekt en daarna gerestaureerd weer geplaatst zijn? Daarover hoort u tijdens de fietstocht meer. De start is om 13.30 uur bij het Historisch Museum op het Willibrordusterrein, de kosten zijn 5 euro. Opgeven kan via 0651718363.

Tentoonstelling ‘Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo’ 

In het museum is nog slechts enkele weken de tentoonstelling ‘Het schoolleven van de Heilooërs’ te zien. Er zijn o.a. foto’s, werkstukken, proeflappen, oude schoolplaten te zien. Op de grote ronde tafel midden in de expositie ligt een aantal fotoboeken waaruit veel mensen al herinneringen opgehaald hebben. Wacht niet te lang want hierna wordt  zaterdag 13 augustus de tentoonstelling ‘Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo’ geopend. Vorig jaar bleek deze expositie zoveel mensen nieuwsgierig te maken dat er besloten is de tentoonstelling nu uit te breiden voor in de grote zaal. Even geduld, het wordt prachtig.

Heiloo in beeld: kunstwerken, monumenten en objecten

In de Schatkamer zijn de uitvergrote foto’s uit het boek ‘Heiloo in beeld-Kunstwerken, monumenten en objecten’ te bewonderen. In het boek laat Dick Slagter u bijzondere objecten zien. De tentoongestelde foto’s zijn te koop in het museum.

In de grote zaal is de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Heiloo te zien. In de filmzaal vindt u informatie over de Stolpersteine in Heiloo. Mocht u liever een film zien? Dat kan op verzoek. Dit alles is mogelijk door het enthousiasme van de vrijwilligers en het groot aantal leden dat de Vereniging rijk is. Mocht u daar ook bij willen horen een telefoontje is genoeg 06-51718363.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.