Oratoriumkoor Heiloo viert eerste lustrum Koepelscratch ‘The Messiah’

Cultuur
Er wordt gemusiceerd door het oratoriumkoor Heiloo onder leiding van dirigent Paul Waerts.
Er wordt gemusiceerd door het oratoriumkoor Heiloo onder leiding van dirigent Paul Waerts. (Foto: Oratoriumkoor Heiloo)

HEILOO - Het is inmiddels een traditie, de Koepelscratch ‘The Messiah door het Oratoriumkoor Heiloo. 17 december is het eerste lustrum. Zingen en ontmoeten, dat is de essentie van de Koepelscratch. Liefhebbers van koorzang genieten overdag van een gezellige repetitie en presenteren daarna een feestelijk concert. Aanvang concert 19.00 uur. Zaal open vanaf 18.30. 

‘From scratch’ deelnemen aan het Oratorium ‘The Messiah’ van G. F. Händel houdt in dat dit werk op één dag wordt ingestudeerd met vervolgens een feestelijke uitvoering in de avond. Samen met een keur aan solisten en een groot professioneel orkest maken koorzangers uit de hele regio dit evenement tot een ware happening.

Voorbereidingen in volle gang voor Koepelscratch 2022

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang om van de Koepelscratch 2022 weer een schitterende uitvoering te maken. Zo wordt de grote zaal van de Cultuurkoepel prachtig versierd in stemmige kerstsferen. Er wordt gemusiceerd onder leiding van dirigent Paul Waerts. Overdag worden door hem met alle musici de punten op de i gezet, in voorbereiding van het avondconcert met publiek. 

Paul Waerts weet als geen ander in een ongedwongen sfeer een uitvoering van hoge kwaliteit te bewerkstelligen met een scratch-koor van zo’n 160 ervaren koorzangers. Zoals de traditie dat wil zal ook het publiek gevraagd worden het bekende koordeel ‘Hallelujah’ staande en uit volle borst mee te zingen. 

The Messiah in het teken van het vernieuwende licht in de wereldHet bijzondere van Händels Messiah schuilt met name in het puur menselijke van de tekstinhoud die zo herkenbaar is voor iedereen. Ook wanneer het onderwerp religieus is, gaat het bij de componist vooral om het positief ervaren van de muziek. Daarom staat ondanks donkere tijden ‘The Messiah’ van Händel in het teken van het vernieuwende licht in de wereld, symbool voor het komende kerstfeest.

Over het Oratoriumkoor Heiloo

Dirigent is Paul Waerts en de solistische medewerking is van Arleen van Wijland, sopraan Martine Straesser, alt Peter Vos, tenor Bas Kuilenburg.

Begeleiding, Barokorkest ‘Cappella Maria Barbara’ o.l.v. organist Henk van Zonneveld.

Entreekaarten kosten 25 euro, bestellen via de website van het Oratoriumkoor Heiloo: www.oratoriumkoorheiloo.nl