Baduhenna bestaat 25 jaar en viert feest

Cultuur
Het hele jaar door zijn er activiteiten en speciale exposities in het museum.
Het hele jaar door zijn er activiteiten en speciale exposities in het museum. (Foto: Baduhenna)

HEILOO - Stichting Regionale Archeologie Baduhenna bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd in het Archeologisch museum Baduhenna Heiloo met extra activiteiten.

In deze 25 jaar is Baduhenna uitgegroeid tot een organisatie die in Heiloo de archeologie op de kaart gezet heeft en levendig houdt onder jong en oud. Het prachtige museum met de rijke collectie, de activiteiten die georganiseerd worden en het actief meehelpen met veldwerk laten zien dat de organisatie veelzijdig en springlevend is. Daar hebben meer dan twintig vrijwilligers de afgelopen jaren met elkaar keihard voor gewerkt en daarom vieren we feest met elkaar en met de bezoekers.

Zeg je in Heiloo archeologie, dan zeg je Baduhenna!

Op 19 februari wordt het jubileum officieel gevierd met een bijeenkomst voor genodigden en de vrijwilligers van vroeger en nu. Vrijwilligers van vroeger die hiervoor geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen contact opnemen via communicatie@baduhenna.nl

Activiteiten in het museum

Het hele jaar door zijn er activiteiten en speciale exposities in het museum. In het eerste kwartaal zijn dat;

- De nieuwe expositie “Waterputten van Heiloo”, met drie waterputten in het landschap van de vroege middeleeuwen.

- De tentoonstelling “De geschiedenis van Baduhenna en haar voorgangers”, met daarin meer dan 25 jaar materiaal, knipsels en foto’s van de activiteiten;

- De tentoonstelling “Heiloo onder je voeten”, de 20 toplocaties uit 100 jaar archeologische opgravingen in Heiloo;

- De tentoonstelling “Het voorwerp van ….”, de vrijwilligers aan het woord over hun favoriete object;

- Een fotopresentatie “Ik was erbij”, actiefoto’s van vrijwilligers tijdens diverse activiteiten.

- Op 12 maart ’s middags een lezing over 25 jaar archeologisch onderzoek in Heiloo. Archeoloog Jan de Koning vertelt dan over de meer dan 25 keer dat hij in Heiloo de spade in de grond stak en daardoor de historie voor ons heeft blootgelegd.

Het museum in Museumkwartier Heiloo op Landgoed Willibrordus is geopend elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Voor informatie zie www.baduhenna .nl of mail naar communicatie@baduhenna.nl


.