Tentoonstelling ‘Schatten in de Schatkamer’ geopend

Cultuur
De vroegere eigendommen waren mooi geëxposeerd.
De vroegere eigendommen waren mooi geëxposeerd. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Zaterdag 11 maart opende Luuk van Raalte de tentoonstelling op een ludieke manier. Met één hand op de deurkruk en de andere binnen op het lichtknopje, verklaarde hij de expositie voor geopend.

Luuk bedankte de tentoonstellingscommissie, Jan Blakborn, Cees Kuiper, Leo Hoetjes, Wouter Droge en Josta de Graaf-Gieltjes voor de prettige samenwerking. Te zien zijn schilderijen en andere mooie dingen die ooit geschonken zijn aan de Historische Vereniging. De genodigden waren verrast hun vroegere eigendommen weer zo mooi geëxposeerd te zien. De expositie is nog steeds te zien in het Historisch Museum, elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Rondleiding Nijenburg

Het hele weekend was trouwens een bijzonder weekend voor de Historische Vereniging Heiloo. De eerste rondleiding dit jaar op Nijenburg was een groot succes. Trots leidden de gidsen van de Historische Vereniging de bezoekers door de pronkkamers waarin de gerestaureerde portretten weer te zien waren. De volgende rondleidingen worden gehouden op 26 maart.om 11:00 en 13:30 uur. Reserveren kan via 0651718363. Kosten zijn  €7,50 (pinnen kan).