7e Heilooër bier- en kaasproeverij

Cultuur
Niet voor niets is er alweer de zevende editie van de bier en kaasproeverij!
Niet voor niets is er alweer de zevende editie van de bier en kaasproeverij! (Foto: Anna Novitska)

HEILOO - Voor de zevende keer wordt de prachtige Heilooër Cultuurkoepel op zondag 26 maart 2023 het decor voor een smaakfestijn van bier en kaas. Tijdens deze middag krijg je door Chevalier de maître du taste de fromage Willem van den Berg van Kaashuis Tromp Heiloo gesorteerde kazen voorgeschoteld, waar Biersommelier Frans Ruiter van De Bierverbinding passende bieren bij heeft uitgezocht.

Als er in de gastronomie íets goed samengaat is het wel bier en kaas. Door de veelzijdigheid van beide producten kunnen de smaken nauwkeurig op elkaar afgestemd worden. Daarbij passen de koolzuur en alcohol van bier goed bij het vettige en zoutige van kaas. Derhalve is het niet verwonderlijk dat de Heilooër bier- en kaasproeverij elke editie een succes is waar veel liefhebbers op afkomen.

Entree

Om 14:00 uur gaan de deuren open en ontvang je een starterscombinatie bij binnenkomst. Ongeveer een half uur later lichten Willem en Frans de eerste drie combinaties toe, die achtereenvolgens bij de bier- en kaasstand afgehaald kunnen worden. Rond 16:45 uur worden de tweede drie combinaties uitgelegd. Daarna is er nog tot 19:00 uur een gezellige nazit, waarbij bieren en/of kazen naar keuze los besteld kunnen worden (niet inbegrepen). Kaarten via debierverbinding.nl/bkp-2023.