Back To Buk pure nostalgie

Cultuur
Het Bruno-gebouw, beter bekend als Buk Buk.
Het Bruno-gebouw, beter bekend als Buk Buk. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - Eindelijk weer een unieke dansavond in de Buk Buk Heiloo, onder de noemer ‘Back to Buk!’ De Clip Club draait terug naar de 80’s, 90’s en zero’s mét bijpassende videoclips. Een heerlijke avond nostalgie, zaterdag 10 juni aan de Pastoor van Muijenweg.

Naast iedereen die ooit bardienst heeft gedraaid, geplakt heeft, gedanst heeft of bij de schoonmaakavonden op maandag de beste cabaretvoorstelling heeft gezien, zijn natuurlijk nieuwe Heilooërs welkom, die het geliefde Buk Buk nog nooit van binnen heeft gezien.

Grote namen

Vanaf 1968 was Buk Buk een bekend poppodium, dat decennialang voornamelijk werd gerund door vrijwilligers. Diverse grote namen traden er veelvuldig op, van Herman Brood and his Wild Romance tot aan Racoon en alles daartussen. Verder hebben uiteraard allerlei lokale en regionale muzikanten er hun kunsten mogen vertonen. Spijtig genoeg viel in 2015 het doek voor Buk Buk als poppodium.

Trefpunt

Na zoveel jaar begon het bij diverse oudgedienden weer te kriebelen om nog eens lekker te kunnen dansen in ‘hun’ zaal. Dat gaat dan ook daadwerkelijk gebeuren. Het Trefpunt heeft geholpen om dat voor elkaar te krijgen. Oud-Bukkers die tussen 1995 en 2015 als vrijwilligers in de BukBuk werkten, verzorgen die avond de biertjes, garderobe en de organisatie. Dus wie graag oude bekenden én nieuwe mensen met een passie voor muziek ontmoet en weer even gezellig wil dansen en herinneringen wil ophalen, kan erbij zijn de tiende juni. Gewoon met een biertje aan de bar hangen of de Buk Buk eens van binnen bekijken, kan natuurlijk ook.

Back to Buk, zaterdag 10 juni van 19.30 tot 24.00 uur in Buk Buk aan de Pastoor van Muijenweg 12 in Heiloo. Na sluitingstijd is de officiële nazit, vanaf 00.00 uur in Café de Wit. Let op: inclusief gratis drankje op vertoon van een unieke munt. Kaarten in de voorverkoop bedragen tien euro en zijn te reserveren via www.ticketkantoor.nl/shop/BacktoBuk. Aan de deur kost een kaartje € 12,50 (enkel betalen via pin mogelijk).