Vredesmaaltijd statushouders

Cultuur
Smakelijke smeltkroes op tafel.
Smakelijke smeltkroes op tafel. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De Willibrorduskerk aan de Westerweg 267 vormt vrijdag 22 september het decor voor een vredesmaaltijd, verzorgd door de mensen van Heiloo voor Elkaar.

De vredesmaaltijd met statushouders wordt al jarenlang in de landelijke vredesweek gehouden. Statushouders en betrokkenen ontmoeten elkaar bij een maaltijd. Het lijkt op een Amerikaanse fuif, echter met het verschil dat Heiloo voor Elkaar voor het drinken zorgt en de gasten een gerechtje meenemen uit hun eigen cultuur. Alle gerechtjes worden op de vredestafel verzameld en met elkaar gedeeld. Niet alle deelnemers mogen alles eten en daarom is het handig om een kaartje toe te voegen waarop naast de naam van het gerecht ook de ingrediënten staan vermeld. De vredesmaaltijd begint vrijdag 22 september om 18.00 uur.

Heiloo voor Elkaar bestaat uit een grote groep vrijwilligers die activiteiten organiseert voor en ondersteuning biedt aan statushouders in Heiloo. De stichting heeft als doel dat Heilooër (ex-)statushouders/NT2’ers zich veilig voelen, zelfredzaam zijn, zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij en positief worden gewaardeerd door dorpsgenoten. Zie ook www.heiloovoorelkaar.com.