Ontmoeten en leren in bibliotheek

Cultuur
Taalhuis en Open Leercentrum bij Bibliotheek Heiloo.
Taalhuis en Open Leercentrum bij Bibliotheek Heiloo. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Nog even en Bibliotheek Heiloo is terugverhuisd naar de vertrouwde en fraai verbouwde locatie aan de Westerweg. Daar gaan de deuren dinsdag 5 december weer open voor publiek. In de bibliotheek is iedereen welkom voor een ontmoeting met koffie of thee, het lenen van boeken, geluidsdragers en andere media, maar ook om iets bij te leren.

Zo is in Bibliotheek Heiloo is het Taalhuis te vinden. Dat is een plek waar iedereen kan binnenlopen met een vraag over taal. Een medewerker geeft informatie of advies. Bijvoorbeeld over het oefenen met een taalvrijwilliger en taalactiviteiten of -cursussen. Samen wordt gekeken wat het beste bij iemand past.

Het Taalhuis-spreekuur is elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur en woensdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Open Leercentrum

Bij het Open Leercentrum valt van van alles te oefenen: spreken en luisteren, lezen en schrijven, rekenen en werken met de computer. Iedereen die er aanklopt, wordt geholpen door vrijwilligers in een groepje of alleen.
Op beschikbaar gestelde laptops gaan deelnemers aan de slag met Oefenen.nl. Het zijn programma’s op het gebied van onder meer gezondheid, taal, digitale overheid en inburgeren.

Het Open Leercentrum is vanaf 11 december wekelijks maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Vooraf aanmelden voor zowel het Taalhuis-spreekuur als Open Leercentrum is niet nodig.

Kijk voor alle informatie en activiteiten op www.bibliotheekheiloo.nl of kom langs.