Wereldlichtjesdag in Witte Kerk

Cultuur
Wereldlichtjesdag bij Witte Kerk.
Wereldlichtjesdag bij Witte Kerk. (Foto: Ed Bausch)

HEILOO - De Witte Kerk heeft woensdag de opbouw gedaan voor Wereldlichtjesdag van komende zondag. Buiten is er een opstelling met draden, waaraan druppels komen te hangen met daarop de namen van overleden kinderen. Want daar is deze tweede zondag in december voor: wereldwijd wordt dan rond 19.00 uur stilgestaan bij overleden kinderen, ongeboren of jong overleden of soms op al wat oudere leeftijd. Er kunnen nog namen worden opgegeven, ook bij binnenkomst.

Het gratis toegankelijke programma is er voor iedereen die wil komen. Bezoekers komen uit de hele regio. De namen worden gezongen door Helen Botman, met begeleiding van gitarist Peter van Vleuten. Zij spelen ook enkele andere nummers, waaronder het internationale wereldlichtjesdaglied. Er worden gedichten voorgedragen en voor iedere naam wordt een kaarsje aangestoken. Na afloop is er voor iedereen glühwein en warme chocolademelk en dan kan ook buiten de installatie worden bekeken. Die is weer gemaakt door het Castricumse Kunstcollectief Caktwo. Het geheel blijft staan tot en met de eerste zondag van januari, in een speciaal blauw licht voortvloeiend uit het thema ‘alles stroomt’. Dat leidt tot een paar weken mooie wandelingetjes en overpeinzingendoor de tuin van de Witte Kerk.

Wees welkom in de Witte Kerk op Wereldlichtjesdag, zondag 10 december vanaf 18.15 uur. Namen opgeven kan via e-mail: wld-heiloo@gmail.com. Kijk ook op www.stichtingkist.nl.