Nieuw seizoen Atelier de Trog

Cultuur
Het team opent binnenkort weer de deuren.
Het team opent binnenkort weer de deuren. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Nog even en Atelier de Trog opent weer de deuren met elke drie maanden nieuwe exposities. Temidden van Kwekerij Maatwerk, moestuinen, fruitbomen en dieren vormt Atelier de Trog al vanaf de oprichting een belangrijke ontmoetingsplek in Heiloo. Samen met de naastgelegen werkplaats en winkel van MindsZ is de voormalige varkensstal achter op het terrein van GGZ-NHN een creatieve broedplaats voor cliënten, bezoekers en kunstenaars.

Afgelopen maanden is door de nieuwe kunstcommissie achter de schermen hard gewerkt. Anita, Robert en Sandra zorgen met vernieuwende ideeën voor een mooie start van het expositiejaar. Atelier de Trog is vanaf 16 maart elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur voor iedereen geopend om bijzondere exposities te bezichtigen. De toegang is gratis.

Videoboodschap

Tot en met maandag 1 april (paasweekend) exposeren leerlingen van kunstenaar Theo Leering er hun mooiste schilderwerken. Nieuw dit jaar is de videoboodschap die bij de expositie te zien is. Daarin geven de kunstenaars een toelichting op hun werk. Vanaf 6 april exposeert Theo Leering zijn eigen schilderijen, samen met Renate Haanappel (keramiek) en Matthé Goedhart (tekeningen en schilderijen). 

Atelier de Trog is ook het vaste onderkomen van de theeschenkerij; een geliefde pleisterplaats voor bezoekers. Niet in de laatste plaats vanwege de lekkerste appeltaart bij de koffie of thee. Bij mooi weer is het terras open. Meer informatie op www.de-buitenkans.org. Atelier de Trog is te vinden aan Bullaan 4 in Heiloo.