NK Tegelwippen: vervang je tuintegels voor planten

Duurzaam
NK tegelwippen is heel eenvoudig: tegels eruit, groen erin.
NK tegelwippen is heel eenvoudig: tegels eruit, groen erin. (Foto: Tineke Dijkstra)

HEILOO - Bij extreme hitte of hevige neerslag zorgen de stenen in onze omgeving voor extra problemen: het koelt niet voldoende af en water kan niet goed wegstromen. Om zoveel mogelijk tegels in tuinen te vervangen door groen, ondersteunt gemeente Heiloo het NK Tegelwippen 2022. De actie door gemeente Heiloo vindt dinsdag 4 oktober plaats. 

Wie tegels in de tuin vervangt door planten, krijgt van de gemeente een zakje botanische bloembollen. De tegels worden op dezelfde dag door de gemeente opgehaald.

De tegelteller staat dinsdag 27 september op 1.482.229 gewipte tegels in Nederland

Er is beperkt ruimte om deel te kunnen nemen aan deze ophaalservice, dus meld snel aan. De tegels mogen de dag voor de ophaaldag vanaf 16.00 uur op de locatie klaargezet worden. Maak vooraf wel nog even een foto. Dan komt er in het voorjaar een medewerker langs om te zien hoe groen het in de tuin is geworden.

Meer groen voorkomt wateroverlast, biedt meer koelte op warme dagen en houdt het water vast bij droogte. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot en werken we samen aan een gezondere en mooiere gemeente.

Informatie en aanmelden

Stuur ook een foto naar onze redactie via redactie.nhe@rodi.nl  Hiermee kunnen we laten zien hoeveel groener Heiloo wordt.