Plantestafette in Noord-Holland van start in Heiloo

Duurzaam
De start van de Plantenestafette in Heiloo.
De start van de Plantenestafette in Heiloo. (Foto: Gemeente Heiloo)

HEILOO – Het was dinsdag 25 oktober een drukte van belang bij verzorgingshuis de Loet. Bewoners en vrijwilligers van de Loet, leerlingen van groep 8 van de Bendictusschool, leden van Groei en Bloei en heel veel andere belangstellenden hebben deelgenomen aan de plantestafette in Heiloo. Met elkaar hebben zij prachtige geurende bloemen, struiken en bollen aangeplant langs een nieuw aangelegd wandelpad voor de Loet.

Lang gekoesterde wens in vervulling

Hiermee zagen de bewoners van de Loet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een kleurrijk en afwisselend ommetje. Recht voor hun deur.

De tekst loopt door onder de afbeelding>>


Deze actie maakt onderdeel uit van de derde GroenSpoor Plantestafette, waarin acht gemeenten samen met hun inwoners, scholen, bedrijven en instellingen werken aan meer biodiversiteit en een mooie omgeving. Planten zorgen voor een fijn uitzicht tijdens een wandeling, én zorgen voor een betere waterafvoer de grond in. Dat gaat wateroverlast bij hevige regenval tegen.

Wat je allemaal zelf thuis kunt doen

Bij de gezellige start in De Loet gaf Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland uitleg over wat je zelf thuis allemaal kunt doen om meer vogels en vlinders en bijen aan te trekken in je tuin. Vervolgens gaf wethouder Antoine Tromp met de ‘startschop’ het startsein voor het evenement.

De tekst loopt door onder de afbeelding>>


Naast het planten werd er ook gewandeld. Bewoners van de Loet liepen samen met de leerlingen van de Benedictusschool het spiksplinternieuwe ommetje. Toen alle honderden planten en struiken in de grond zaten kregen alle deelnemers een zakje biologische bolletjes mee naar huis om hun eigen tuin wat op te fleuren.