Demonstratie elektrische deelauto’s op ‘t Loo

Duurzaam
De winkel van Heiloo Energie in Het Loo.
De winkel van Heiloo Energie in Het Loo. (Foto: Rodi Media)

HEILOO - Op initiatief van de Vereniging Heiloo Energie worden er 18 maart elektrische auto’s naar Heiloo gehaald voor een demonstratie. De demonstratie is op het Loo van 14:00 tot 17:00 uur en wordt afgetrapt door wethouder Vennink van onder andere Duurzaamheid . Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over het initiatief van de elektrische deelauto.

ANWB/Nibud becijferen dat een auto al gauw tussen de 250 en 450 euro per maand kost, zo stelt de Vereniging Heiloo Energie, en dan heeft men nog geen kilometer gereden. Brandstofkosten zijn zo rond de 100 tot 200 euro per maand. In nieuwere wijken en oude straatjes van Heiloo zie je dat het aantal parkeerplekken minder ruim wordt bemeten. 

Al met al is het voor een stijgend aantal huishoudens interessant om de afweging te maken of een deelauto een goed idee is, want elke deelauto vervangt volgens de vereniging drie á vier eigen auto’s. Hoe meer deelnemers in een bepaalde straat of wijk, hoe meer kans op een deelauto, zo stelt de verenging. “We raden de mensen dan ook aan om het er vooral met buurtgenoten over te hebben. Dit worden tenslotte ook de mensen die de auto met elkaar zullen delen.” 

Praktische zaken omtrent de deelauto zoals laadpalen en een deelapp worden in samenspraak met de gemeente en met de geselecteerde partner MobiGo geregeld.