Verlenging opvang vluchtelingen in Fletcher Heiloo

Gemeentenieuws
Circa tachtig vluchtelingen blijven nog een jaar in Fletcher.
Circa tachtig vluchtelingen blijven nog een jaar in Fletcher. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - De opvang van in het ooit als Kwartje Koffie bekendstaande Fletcher-hotel ondergebrachte vluchtelingen is met een jaar verlengd. Dit is eerder vandaag bekendgemaakt door Gemeente Heiloo.

Het COA vangt sinds 25 juni tachtig vluchtelingen op in het Fletcher Hotel aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en blijft graag gebruikmaken van die opvangplekken, voor de duur van een jaar.

Het afgelopen halfjaar is de opvang in het Fletcher Hotel goed verlopen. Met onder meer wekelijks een koffiemoment om verbinding tussen inwoners en de nieuwkomers te stimuleren. De opvangcapaciteit bij het COA staat echter nog steeds onder hoge druk. Er is nog altijd een hoge instroom van asielzoekers in Ter Apel. Het COA verlengt daarom ook de opvangmogelijkheid op plekken waar de opvang goed verloopt en waar verlenging mogelijk is. Het COA blijft verantwoordelijk voor de begeleiding, beveiliging en het beheer van de locatie. Het organiseert programma’s voor dagbesteding en faciliteert de zorg. 

Informatiebijeenkomst 

Om inwoners bij te praten is woensdag 29 november van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst gepland in het Fletcher Hotel. Burgemeester Mascha ten Bruggencate en locatiemanager van het COA Majelle Slenters zijn aanwezig om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden. Na het informatieve gedeelte sluit de avond af met hapjes, drankjes en internationale muziek.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant