Lezing Groei & Bloei: toekomstbestendig tuinieren

Natuur
De eigen tuin als hypernatuurgebied, wie wil dat niet?
De eigen tuin als hypernatuurgebied, wie wil dat niet? (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Cor van Gelderen geeft woensdag 5 april een lezing over toekomstbestending tuinieren. Deze lezing wordt gehouden in een zaal in Sportcentrum De Bloemen aan de
De Bloemen 71 in Castricum. Aanvang is 20:00 uur. Entree kost 4,00 euro per persoon; gratis voor leden van Groei en Bloei.

Cor van Gelderen is nationaal en internationaal gekend vanwege zijn tuinontwerpen en beplantingsplannen en schrijver van het boek Hypernatuur. Tijdens deze lezing vertelt hij hoe je een succesvol tuinontwerp en beplantingsplan kunt maken als je je laat inspireren en instrueren door de natuur. Immers, voor ieder tuinvraagstuk heeft de natuur al een goede oplossing bedacht. Als je op deze manier, met de natuur meedenkt dan maak je het jezelf als tuinier gemakkelijker. Aan de hand van voorbeelden van natuurlijke beplantingen in binnen- en buitenlandse tuinen, geeft Cor ons een inkijkje in zijn ontwerpvisie.

Exoten worden niet geschuwd

De lezing gaat nadrukkelijk niet over inheemse beplanting, maar Cor schuwt de exoten niet. Maar wel gebruikt hij deze planten in hun natuurlijke context waardoor de tuinen die hij maakt en laat zien een heel natuurlijke uitstraling hebben. Praktische voorbeelden die je als tuinier prima kunt begrijpen en navolgen maken de lezing ook een inspiratiebron voor je eigen tuin. Want de eigen tuin als Hypernatuurgebied, wie wil dat nu niet?