Meer treinen op diverse trajecten

Nieuws
Actuele reisinfo op app of site van ns.
Actuele reisinfo op app of site van ns. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - De Nederlandse Spoorwegen hanteren vanaf zondag 10 december een nieuwe dienstregeling, met meer treinen en meer reisopties op verschillende trajecten. Hieronder een kort overzicht daarvan, alsook de vakantiedienstregeling.

Zo kunnen treinreizigers weer gebruikmaken van vier Intercity’s per uur tussen de grote steden, ook tijdens weekenden en daluren. Tevens rijden meer Sprinters op populaire routes, voor een soepelere en snellere lokale reiservaring. Op rustige momenten past NS het aantal Sprinters aan.

Sneller naar Berlijn

Het is voortaan mogelijk om een halfuur sneller naar de Duitse hoofdstad te reizen met een verbeterde verbinding op dat traject.

Terug van weggeweest is de Intercity Direct op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda.

Vakantiedienstregeling

De NS hanteert van 27 december tot en met 5 januari een vakantiedienstregeling. Tijdens de kerstvakantie reizen minder mensen met de trein. Dat betekent dat doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling geldt als in het weekend. Op elk traject blijven op werkdagen overdag minimaal twee treinen per uur rijden.

Treintijden jaarwisseling

Rond de jaarwisseling rijden zoals elk jaar zondag 31 december na 20.00 uur geen treinen meer. De treindienst wordt maandag 1 januari rond 10.00 uur weer opgestart. Op het nachtnet Rotterdam-Schiphol-Amsterdam-Utrecht rijdt Nieuwjaarsdag vanaf 01.00 uur elk uur een trein. Vanaf 05.00 uur is dat elk halfuur.

Reisinfo

Alle informatie over de (gewijzigde) dienstregeling van NS is te vinden op: www.ns.nl/reisinformatie/dienstregeling. Actuele informatie vlak voor vertrek is te vinden in de reisplanner op de app of site van NS.