GP Groot neemt Gashandel Zoon over

Nieuws
Gashandel Zoon vloeit over in GP Groot.
Gashandel Zoon vloeit over in GP Groot. (Foto: Erik Boschman)

HEILOO - GP Groot gas bv neemt Gashandel Zoon Heiloo B.V. over. De overname van het aan de Kanaalweg gevestigde bedrijf wordt per 1 april effectief.

Pieter Talsma, directeur van GP Groot energie waartoe GP Groot gas behoort: “GP Groot gas bedient met haar vestiging in Amsterdam de Noord-Hollandse markt. De activiteiten van Gashandel Zoon sluiten zowel qua assortiment als werkgebied goed aan bij die van GP Groot gas en zorgen voor een mooie verdichting van het klantennetwerk.”

Chauffeur

GP Groot zet de activiteiten van Gashandel Zoon tot oktober voort aan de Kanaalweg in Heiloo, om ze vervolgens samen te voegen met haar andere gasactiviteiten. De bij de activiteiten van Gashandel Zoon betrokken chauffeur komt in dienst van GP Groot en blijft daarmee de bezorgklanten bedienen. Hein Zoon, eigenaar van de in 1926 opgerichte Gashandel Zoon, blijft in de eerste maanden na de overname werkzaam voor de onderneming en gaf onlangs aan blij te zijn met de overname. 

GP Groot energie

GP Groot energie is groothandelaar in gassen, (alternatieve) brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en snellaadlocaties, levert tankpas- en laaddiensten en laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Met de merkconcepten Argos, Total en NXT Mobility worden meer dan 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd. GP Groot energie is naast GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot advies en infrarealisatie één van de bedrijfsonderdelen van de GP Groot groep. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met zo’n 1.500 medewerkers. GP Groot werkt met diverse activiteiten samen aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.