Volksoploop aan De Omloop voor behoud Baafje en Beun

Nieuws
Heel Heiloo staat voor Het Baafje, waar donkere wolken boven hangen.
Heel Heiloo staat voor Het Baafje, waar donkere wolken boven hangen. (Foto: Ed Bausch)

HEILOO - Het was woensdag een heuse volksoploop voor de entree van zwembad Het Baafje. Heel Heiloo zet zich met allerlei middelen in, om komend voorjaar weer lekker buiten te kunnen zwemmen. Van verontruste burgers tot betrokken lokale politici, alles kwam samen aan De Omloop.

Door Ed Bausch

Het was eigenlijk een dolle boel. Toch ging het om een ernstige zaak. Iedereen wil dat zwembad het Baafje 1 mei ‘gewoon’ opengaat. De druk op de politici is enorm.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate was wel zo eerlijk om te zeggen dat ze natuurlijk de honderden, misschien wel duizenden handtekeningen graag in ontvangst nam, samen met wethouder Antoine Tromp. Maar ze zei ook dat ze ook wel wist wat haar en de wethouders staat te doen: het zwembad openhouden. Weer kwamen er de woorden dat ze pas vier weken aan de immense opdracht werken, dat het snel gaat, maar dat het ook zorgvuldig moet.


Burgemeester en wethouder krijgen de petitie aangeboden. (Foto: Ed Bausch)

Enorm draagvlak

Maar wat zagen ze daar bij het zwembad, op andere plekken, op sociale media en in de kranten een enorm draagvlak. Het dorp lijkt verenigd in de redding van zwembad en theater.

Over twee weken komt het financiële plaatje en dan is het woord aan de politici.

Landelijke media

De zwemmers en ondersteuners maakten er woensdagmiddag bij het zwembad een groots pleidooi van: “Laat het Baafje niet verdrinken!”

Als straks elke zomerdag nou nét zo veel mensen komen als woensdag breekt vast het donkere wolkendek boven de trots van Heiloo, het mooie en nog maar kort geleden helemaal gerenoveerde zwembad. Zelfs landelijke media kwamen aangereden om verslag te doen van de actie.


‘Ik wil zwemmen!’ (Foto: Ed Bausch)

Burgemeester en wethouder krijgen de petitie aangeboden.
'Ik wil zwemmen!'