Dertig blije kopers tussenwoningen Parc Westerhoeve

Nieuws
Eerste winnaar Anouk schrijft haar naam op de gewenste woninglocatie.
Eerste winnaar Anouk schrijft haar naam op de gewenste woninglocatie. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEILOO - Een letterlijke drukte van belang was het, woensdagavond in Cultuurkoepel Heiloo. Daar vond namelijk een verloting van huizen voor Heilooër jongeren plaats. Het betreft in totaal dertig koopwoningen in de prijsklasse van net onder de drie ton.

Het nieuwe plan behelst in totaal 54 woningen, waarvan twaalf huurappartementen van Kennemer Wonen. Dan zijn er nog twaalf hoekwoningen die niet onder de verloting vallen, want die behoren tot een hogere prijsklasse. De dertig woensdag verlote koopwoningen zijn tegen een gunstigere aankoopsom aangeboden, om het jonge starters tot en met dertig jaar uit Heiloo en Limmen mogelijk te maken een eigen huis te kopen. Dat is met dit concept gelukt, al grepen spijtig genoeg ook de nodige kandidaten mis.

Extra zetje starters

Dat waren er welgeteld 122 van de inschrijvers, want totaal 152 belangstellenden had zich aangemeld voor de huizenverloting. “Dit niet zo vaak gehanteerde concept moet je zien als extra zetje voor starters op de woningmarkt”, vertelt Hans de Visser die namens Corporatiekracht optreedt als vastgoedadviseur in dit Parc Westerhoeve gedoopte bouwplan. “Een sterke persoonlijke wens van eigenaar Theo Kaandorp, bekend van de recreatiewoningen en stacaravans op genoemd terrein aan de Westerweg. Het is zijn eigen grond en hij kan zodoende zelf beslissen wat en hoe daarmee te gaan doen. Hij wil graag dat jonge starters uit Heiloo en Limmen makkelijker de mogelijkheid krijgen, om een eigen huis te kopen en betrekken.”


Hans de Visser geeft namens Corporatiekracht tekst en uitleg. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

KoopStart

Normaliter zou dit soort tussenwoningen niet openbaar aangewezen worden, vertelt De Visser. Maar door de constructie die naar Kaandorps wens is uitgewerkt, konden belangstellenden tot de leeftijd van dertig jaar en met een (eventueel gezamenlijk) inkomen van maximaal 65.000 euro zich voor de verloting inschrijven. Dit is mogelijk door de KoopStart-regeling, die er sinds tien jaar isom koopwoningen voor een grotere groep mensen betaalbaar te maken. Mesen die een huis met KoopStart kopen, betalen een lagere prijs dan de marktwaarde. Voor plan Parc Westerhoeve gaat dat verschil om een ton, waardoor de nieuwbouwtussenwoning ‘slechts’ 281.000 euro kost. Wie op termijn besluit de woning weer te verkopen, dient te zijner tijd dan wel af te rekenen met de ontwikkelaar, in dit geval de heer Kaandorp.


Wethouder Ronald Vennik trekt de eerste enveloppe. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Bodemonderzoek

Na dit weekend begint de sloop van de kantine en de alleroudste bungalows op het terrein van familie Kaandorp. De later gebouwde en dus nieuwere bungalows blijven staan. In principe start na het paasweekeinde een archeoloog met bodemonderzoek. Vervolgens is het de bedoeling, dat het terrein voor de bouwvak bouwrijp is, waarna in september de daadwerkelijke bouw begint. Alles zou dan tweede kwartaal 2025 moeten worden opgeleverd, mede afhankelijk van de realisatie van nutsvoorzieningen.

Meer informatie op: www.parcwesterhoeve.nl

Hans de Visser geeft namens Corporatiekracht tekst en uitleg.
Wethouder Ronald Vennik trekt de eerste enveloppe.