Reliek te bewonderen in Heiloo

Nieuws
In het midden, achter de bloemen, de reliek van heilige Bernadette.
In het midden, achter de bloemen, de reliek van heilige Bernadette. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De reliek van de heilige Bernadette Soubirous staat sinds vrijdagavond laat in de Bedevaartskapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood. Met een speciaal busje arriveerden een botje van Bernadette, een stukje rots van de grot van Lourdes alsook enkele liters water op het Heiligdom. Dinsdagochtend gaat het richting volgend bisdom.

Zondag is de dag van de goddelijke barmhartigheid, waarop mede door het mooie weer wellicht duizend bezoekers zijn te verwachten. Deze dag wordt de reliek vanuit de kapel naar het zich bij de vijver bevindende Mariabeeld gebracht, en kunnen belangstellenden desgewenst worden besprenkeld met heilig water uit de Lourdes-bron.

Een flinke rij belangstellenden in de kapel. (Foto: aangeleverd)

Maandag is een speciale dag voor zieken, ouderen en schoolklassen. Dinsdag 9 april wordt de reliek vanuit Heiloo naar het volgende bisdom vervoerd.

“Zelf hebben wij hier de Runxputte, waarvan het water ook regelmatig wonderen heeft verricht. Nu echter komt een stukje Lourdes naar Heiloo”, zo vertelde rector Jeroen de Wit vrijdag in Nieuwsblad Heiloo.

Meer informatie is te vinden op:

www.olvternood.nl/events.

Afbeelding