WK 2022: de best betaalde voetballers

Oranje
Johan Cruijff vertrok naar Barcelona voor een bedrag van bijna € 1,4 miljoen.
Johan Cruijff vertrok naar Barcelona voor een bedrag van bijna € 1,4 miljoen. (Foto: Adobe Stock)

Hoeveel verdienen de sterspelers van het WK 2022? Met veel handigheid én techniek krijg je als profvoetballer maandelijks een flink bedrag op je rekening gestort.

In 1973 vertrok Nederlands grootste voetbaltalent Johan Cruijff naar FC Barcelona voor een bedrag van bijna € 1,4 miljoen. Tegenwoordig zien de cijfers bij een transfer er een stuk anders uit. In januari 2019 vertrok Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona voor een bedrag van € 75 miljoen. 

Miljoenencontract Lionel Messi

Messi nam vorig jaar afscheid van FC Barcelona om bij Paris Saint-Germain FC te spelen. Dit deed hij voor een beduidend lager bedrag: € 40,5 miljoen miljoen per jaar, oftewel: € 110.960 per dag. Toch een tegenvaller als je gewend bent om jaarlijks € 138 miljoen op je rekening te ontvangen, de bonussen nog niet eens meegerekend. Bovenop die 138 miljoen euro ontving Messi namelijk ook een tekenbonus van € 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van circa € 78 miljoen euro. 


Beeld: Adobe Stock

FC Barcelona heefts - sinds de coronacrisis - financiële problemen. De krant El Mundo noemde het hoge salaris van Messi dan ook ‘El contrato faraónico que arruina al Barça’, oftewel: het bizarre bedrag dat Barcelona ruïneert. Dan oogt € 40,5 miljoen per jaar toch wat bescheidener.

De best betaalde voetballer ter wereld

Zijn oude teamgenoot Neymar Jr. zit er wat dat betreft warmpjes bij met € 48,9 miljoen euro per jaar bij Paris Saint-Germain. Hij is daarmee de best betaalde voetballer ter wereld. Ronaldo staat ook in de top 10 met de €31,5 miljoen die hij jaarlijks verdient bij Manchester United.