Bouw appartementen Kooimeer in volle gang

Partnerbijdrage
De nieuwbouw vordert gestaag.
De nieuwbouw vordert gestaag. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Aan de toegangspoort van Alkmaar, op de hoek van de Vondelstraat en de Albertina Agnesstraat, is de bouw van het woongebouw Kooimeer in volle gang. De parkeerkelder en kelderwanden zijn gereed en dat betekent dat het bouwteam binnenkort kan starten met de ruwbouw van de begane grond met de entrees en algemene ruimtes.

Uitvoerder Sam Louter van Bot Bouw heeft het samen met zijn team naar het zin op de bouwplaats. “Het is een onwijs mooie zichtlocatie en een bijzonder project. In het bouwen van de kelder zat een hoop werk. Het gebouw wordt smaller dan de parkeerkelder, dus hebben we zware balken en kolommen gebruikt in het deel van de kelder dat het gewicht van het gebouw straks gaat dragen. De zwaarste balk had zestien ton aan wapening en vijftig kuub beton. Dat is wel uniek.”

45 meter hoog

In deze fase werken er zo’n veertig mensen op de bouwplaats, vertelt Sam. “Als we straks hogerop komen worden dat er meer dan honderd. Het hoogste punt – op 45 meter - bereiken we naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023. Het is een uitdagende klus door de vliesgevels, de vele hoekjes en verspringende balkons, maar dat maakt het juist zo leuk. De sfeer op de bouwplaats is goed. Eind 2023 hopen we klaar te zijn.”

Licht, ruim en duurzaam

Dinsdag 28 juni om 20.00 uur start de verkoop van de 45 twee en driekamerappartementen met woonoppervlaktes van 78,5 tot 110 vierkante meter. Ze liggen vanaf de eerste tot op de dertiende verdieping. Alle appartementen krijgen een ruim balkon (soms zelfs twee) of dakterras met uitzicht op het AFAS stadion en de polder of de stad. Dankzij de vele ramen zijn de appartementen lekker licht van binnen. En ze zijn ook heerlijk ruim. Parkeren kan straks in de kelder waar voor ieder koopappartement een plek is gereserveerd. 

Uiteraard speelt duurzaamheid een grote rol in het ontwerp. De appartementen zijn energiezuinig vanwege de zeer goede isolatie en de aansluiting op het warmtenet van de HVC. Ze worden volledig gasloos. Het dak wordt optimaal gebruikt voor de inzet van zonne-energie en voorzien van maar liefst 105 PV panelen.

Inschrijven

Op de website www.kooimeer.com is uitgebreide informatie te vinden over de appartementen. Belangstellenden kunnen zich daar eveneens inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project. Inschrijvers ontvangen altijd als eerste het laatste nieuws. Schrijf je vrijblijvend in en mis dus niets!