NuevoCare brengt zorg dichtbij

Partnerbijdrage
Dokter Max Caffa, actief binnen de eerstelijnszorg en tweedelijnszorg van NuevoCare
Dokter Max Caffa, actief binnen de eerstelijnszorg en tweedelijnszorg van NuevoCare (Foto: Dave Weij Fotografie)

HEERHUGOWAARD – Eerstelijnszorg én tweedelijnszorg onder één dak. Korte wachttijden in een prettige omgeving, dat is waar NuevoCare voor staat. NuevoCare is gevestigd in het Medisch Innovatie Centrum (MIC) aan de W.M. Dudokweg 55 in Heerhugowaard. Hier geeft NuevoCare samen met een grote groep zorgverleners vorm aan dit unieke zorgconcept.

NuevoCare Huisartspraktijk

De eerstelijnszorg wordt geboden vanuit de ‘NuevoCare Huisartspraktijk’. De huisartspraktijk maakt gebruik van nieuwe ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de zorg nóg beter op de patiënt afgestemd kan worden. Met die gedachte zijn een aantal onderzoeken en behandelingen beschikbaar waarvoor een patiënt normaalgesproken naar een ziekenhuis of externe medisch specialist zou moeten. Zo kan een patiënt terecht voor vaccinaties en bloedafname binnen de praktijk, diverse (operatieve) ingrepen, hart -en longonderzoek, echografie en nog een aantal behandelingen.

 “De zorg verandert in de breedste zin van het woord. Door vanaf het eerste moment voldoende tijd te nemen voor de zorgvraag van de patiënt en verschillende vormen van zorg te combineren wín je uiteindelijk tijd. Dat is prettig voor de patiënt en werkt efficiënt voor de zorgverleners. Helemaal nu de tweedelijnszorg ook steeds meer zijn weg vindt”, aldus Rutger Brest van Kempen initiatiefnemer achter het MIC en NuevoCare..

NuevoCare Medisch Specialistische Zorg

Rutger vervolgt “vanuit de huisarts-praktijk kunnen we al een breder pakket aan zorg bieden dan de meeste praktijken. Door ook een aparte tweedelijnszorg aanbod te realiseren kan er nog efficiënter gewerkt worden met als resultaat korte wachttijden en betere onderlinge communicatie doordat de zorg onder één dak verleend wordt”. Voor de volgende onderzoeken en behandelingen kunnen mensen inmiddels bij NuevoCare terecht:

Longarts en KNO-arts

Onderzoek en behandeling van slaapapneu, astma en COPD.

Cardioloog

Onderzoek middels ECG, echografie, fietsproef, holter en behandeling van hartritmestoornissen en hartfalen.

Prikangst

Een unieke afdeling waar een patiënt met prikangst terecht kan voor bloedafname, vaccinaties en zelfs kleine medische ingrepen. Hier nemen de medewerkers alle tijd die nodig is om iemand op z’n gemak te stellen in een speciaal gestylde ruimte waar een medisch lachgas gebruikt wordt om patiënten te laten ontspannen.

IJzer tekort

Patiënten met een ijzertekort kunnen naar NuevoCare worden verwezen voor een ijzerinfuus.

Bedrijfsarts

Een unieke aanpak waarbij zieke werknemers binnen enkele dagen een volledig medisch en psychologisch onderzoek en herstelplan krijgen.

Wondbehandeling

Behandeling van moeilijk genezende wonden met lichaamseigen bloedplaatjes (Platelet Rich Plasma).

Audiologie

Op 1 september opent NuevoCare haar audiologie-afdeling met een audioloog en KNO-arts. Hier wordt zorg geboden aan mensen met hoorproblemen, tinnitus en andere aandoeningen waarvoor professionele audiologische zorg nodig is.

Huisartspraktijk is open voor inschrijving

Bent u opzoek naar een huisartspraktijk in de regio Heerhugowaard die makkelijk bereikbaar is en waar u gratis voor de deur kunt parkeren? U bent van harte welkom om kennis te maken met de praktijk waar ze u graag verder informeren over wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze de zorg zien. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.nuevo.care of telefonisch contact opnemen op het telefoonnummer: 072-8435470.