Gratis Masterclass Inclusief Coachen

Sport
 Open en inclusieve sportomgeving als algeheel doel.
Open en inclusieve sportomgeving als algeheel doel. (Foto: rawpixel.com)

REGIO - De verenigingsadviseur van Alkmaar Sport verzorgt woensdag 22 november een gratis Masterclass Inclusief Coachen. Deze is bedoeld voor sporttrainers en coaches die streven naar het creëren van een open en inclusieve sportomgeving voor de sporters. De avond is gericht op hen, die willen leren hoe vaardigheden op het gebied van empathie, emotieregulatie en luistervaardigheid te verbeteren. Deze masterclass is de perfect gelegenheid om de eigen coachingsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

In de sportwereld zijn rolmodellen van onschatbare waarde. Maar wat maakt een trainer of coach tot inspirerend voorbeeld? Heeft een specifieke coach bijgedragen aan iemands persoonlijke ontwikkeling en prestaties? Of hebben belemmeringen juist geleid tot gemiste kansen? In de Masterclass Inclusief Coachen wordt ingegaan op dit soort vragen. Daarnaast oefenen de deelnemers met spelvormen die vaardigheden als empathisch vermogen, emotieregulatie en luistervaardigheid verbeteren bij de te coachen sporters. Het zijn namelijk dit soort vaardigheden die de basis vormen voor een open en inclusieve sportomgeving. Deelnemers ervaren hoe de spelvormen hun uitwerking kunnen hebben en voelen zich meer comfortabel om deze direct toe te passen in eigen team of trainingsgroep. 

De Masterclass start woensdagavond 22 november om 19.30 uur in Sportcomplex De Meent en duurt ongeveer 90 minuten. Aanmelden kan via verenigingen@alkmaarsport.nl.