VVD-taart voor actieve jongeren

Sport
Blije gezichten om meer dan verdiende taart.
Blije gezichten om meer dan verdiende taart. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEILOO - VVD Noord-Holland en VVD Heiloo delen ieder jaar rond Valentijnsdag een taart uit aan personen of organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan. Nu was het de beurt aan de jongeren die zich inzetten voor de totstandkoming van The Spot. Ook de honk- en softbalclub Double Stars werd door Esther Rommel (gedeputeerde), Rob Opdam en Arjen Vroegop (beiden VVD Heiloo) in het zonnetje gezet.

Nadat ergens 2018 het idee is ontstaan en er meerdere locaties zijn onderzocht, wordt nu dan eindelijk het eerste deel van The Spot aangelegd. Fase 1 bestaat uit een skatebaan. Vanaf het begin van deze zomer kunnen jongeren hun kunsten laten zien op de baan. Het wordt een mooie plek waar jongeren samen kunnen komen. Aan toegankelijkheid en veiligheid wordt veel aandacht gegeven. 

Win-winsituatie

De aanleg vindt plaats op het terrein direct aangrenzend aan honk- en softbalclub Double Stars. “Met de faciliteiten die Double Stars heeft en de doelgroep van de skatebaan ontstaat een mooie win-winsituatie” aldus Milo Berlijn, voorzitter van Double Stars.

De taart werd uitgereikt aan Romy Vlaar en Sanne van Zelst (jongerenwerk), Mark Wagter (buurtsportcoach Heiloo) en Milo Berlijn (Double Stars). 

Crowdfunding

Het vervolg bestaat uit een tweede fase, waarbij volgens het Athletic Skills Model een mooie sportgelegenheid wordt aangelegd. Ook wordt nagedacht om een deel van het clubgebouw van Double Stars te gaan benutten voor The Spot. Nu is het moment om een crowdfunding-actie op te gaan starten voor fase 2. VVD Heiloo maar ook anderen hebben daar wel oren naar en pakken die handschoen op. “Het is nu niet het moment om de gemeente aan te kijken voor extra financiering voor fase 2. Het zou mooi zijn als we gezamenlijk kunnen bijdragen aan sporttoestellen die uiteindelijk ook voor iedereen toegankelijk zijn”, aldus Arjen Vroegop.