Week van de Ontmoeting in gemeente Heiloo

Uit
Tijdens de Week van de Ontmoeting worden nieuwe contacten gelegd.
Tijdens de Week van de Ontmoeting worden nieuwe contacten gelegd. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Tijdens de Week van de Ontmoeting, van 29 september t/m 6 oktober,  zijn er in de gemeente Heiloo diverse leuke en sportieve activiteiten. Hier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en nieuwe contacten met elkaar leggen. Deze week valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor het thema eenzaamheid.

Kom erbij!

Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar wandelen of aan andere activiteiten meedoen. Onder het motto ‘Kom erbij!’ hoopt het Sociaal Team van de gemeente Heiloo zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen. Wethouder Tromp: ‘Iedereen in onze gemeente hoort erbij. Mee kunnen doen in je eigen omgeving is heel belangrijk. Ook is het fijn als je iets kunt doen voor een ander.’ De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Trefpunt Heiloo, Sport-Z en diverse plaatselijke sportlocaties.

Activiteitenprogramma

Het programma in de gemeente Heiloo bestaat onder andere uit de volgende activiteiten:

29 september van 13:30 tot 14:30 uur: voetbalactiviteiten bij HSV Heiloo

3 oktober van 13:30 tot 14:30 uur: sport & spel bij locatie HSV Heiloo

4 oktober van 12:30 tot 13:30 uur: wandelgroep, startpunt AV Trias

Week tegen Eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Wethouder Tromp: ‘De extra activiteiten in deze week om elkaar te ontmoeten, helpen bij de bewustwording van eenzaamheid. Ieder mens beleeft gevoelens van eenzaamheid weer anders. Ik zou inwoners graag willen oproepen die week een ontmoeting te organiseren met iemand uit de omgeving, waarvan ze vermoeden dat die dat goed kan gebruiken.’ Mensen kunnen er deze week dus iets samen doen met een familielid, buur of vriend die alleen is of, niet zo vaak de deur uitgaat. Een steuntje in de rug kan veel betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Meer informatie en aanmelden

Op www.heiloo.nl/weekvandeontmoeting vindt u de complete lijst met activiteiten in de buurt. Ook kunt u zich hier aanmelden voor bepaalde activiteiten waar een inschrijving voor nodig is.