In de Cultuurkoepel Heiloo: CCC Inc.

Uitgaan
Op het podium is CCC Inc. nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn de mannen de 70 gepasseerd.
Op het podium is CCC Inc. nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn de mannen de 70 gepasseerd. (Foto: aangeleverd)

HEILOO – In de Cultuurkoepel Heiloo speelt zaterdag 29 oktober CCC Inc. De beste folk- en bluesband van Nederland. Aanvang 20:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij aanvang aan de deur. 

In 1968 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam door Joost Belinfante. De band speelt voornamelijk folk en blues-muziek en vanaf 1968 wordt de band begeleid door Lennaert Nijgh, die later teksten ging schrijven voor Boudewijn de Groot. In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. 

Huisorkest van Paradiso

CCC Inc. is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt het huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. De heren Jansz, Hendriks en Belinfante starten in 1978 de band Doe Maar, die tot de dag van vandaag menig hart sneller doet kloppen. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle wordt ook opgetreden. Na een sabbatical doet CCC Inc. in 2018 een jubileumtoernee. In 2019 beviel De Spring Tour de band zo goed dat ze in 2022 doorgaan met een aantal exclusieve optredens, waaronder één in de Koepel. 

Stel jonge honden

CCC Inc. bestaat inmiddels 53 jaar maar de leeftijd vormt geen enkele belemmering voor de bandleden. Op het podium lijken ze nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn ze de 70 reeds gepasseerd. De energie spat er nog steeds vanaf. 

De Cultuurkoepel is gevestigd aan Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.