De 7 leukste zomer activiteiten met kinderen in Noord-Holland!

Uitgaan
Sprookjeswonderland in Enkhuizen
Sprookjeswonderland in Enkhuizen (Foto: rodi.nl/archief)

REGIO - De zomervakantie staat om de hoek en je gaat dit jaar niet naar het buitenland. Dat is helemaal niet erg, want er is in Noord-Holland genoeg te doen! Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie-ervaring voor jou en je kinderen, ben je hier aan het juiste adres! Ontdek een wereld vol betovering en plezier met deze fantastische attracties die speciaal zijn ontworpen voor de kleintjes. Van sprookjesachtige bossen tot boeiende musea, hier zijn 7 hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je vakantie in Noord-Holland.

Zomer activiteiten kinderen

Ontdek een wereld vol plezier en avontuur voor kinderen in Noord-Holland deze zomer. Van de prachtige kustlijn tot levendige steden en adembenemende natuurgebieden, er is altijd iets te beleven. Laat je kinderen genieten van de warme zonnestralen terwijl ze nieuwe vrienden maken, de natuur verkennen en onvergetelijke herinneringen creëren. Dit zijn de 7 beste zomer activiteiten met kinderen:

  1. Sprookjeswonderland | Enkhuizen
  2. Stoommachinemuseum | Medemblik
  3. Vlindertuin Vlindorado | Waarland
  4. NEMO Science Museum | Amsterdam
  5. Zuiderzeemuseum | Enkhuizen
  6. Speelpark De Swaan | Oudkarspel
  7. Marinemuseum | Den Helder

1. Sprookjeswonderland Enkhuizen

Betreed het magische Sprookjesbos in Enkhuizen, waar betoverende figuren en klassieke sprookjes tot leven komen. Laat je kinderen genieten van de kleurrijke decors en interactieve elementen terwijl ze zich onderdompelen in de betoverende sfeer. Een perfecte plek voor zomer activiteiten voor kinderen en een onvergetelijke ervaring vol fantasie en avontuur.

2. Stoommachinemuseum Medemblik

Stap terug in de tijd en ontdek de kracht van stoom in het Stoommachinemuseum in Medemblik. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de imposante stoommachines en demonstraties die laten zien hoe ze vroeger werden gebruikt. Laat ze zelfs deelnemen aan een workshop waar ze leren hoe ze kleine stoommachines kunnen laten werken. Deze zomer activiteiten voor kinderen bieden een unieke en educatieve ervaring voor jonge avonturiers!


Stoommachinemuseum - aangeleverd/archief

3. Vlindertuin Vlindorado Waarland

Breng een bezoek aan Vlindorado, een betoverende vlindertuin gelegen in Waarland. Dit prachtige park is de thuisbasis van talloze kleurrijke vlinders uit verschillende delen van de wereld. Terwijl je door de weelderige tuinen wandelt, zullen de kinderen versteld staan van de prachtige vlinders die om hen heen fladderen. Je kunt er zelfs minigolfen! Het is een unieke gelegenheid voor kinderen om meer te leren over deze fascinerende insecten en hun leefomgeving. Vlindorado in Waarland is een geweldige zomer activiteit voor kinderen in Noord-Holland. Een must-visit attractie voor natuurliefhebbers en nieuwsgierige ontdekkingsreizigers.

4. NEMO Science Museum Amsterdam

Voor jonge wetenschappers in de dop is het NEMO Science Museum in Amsterdam de ultieme speeltuin. Met meer dan vijf verdiepingen vol interactieve tentoonstellingen kunnen kinderen experimenteren, ontdekken en hun nieuwsgierigheid voeden. NEMO biedt eindeloze mogelijkheden om te leren en plezier te hebben. Beleef een top zomer vol activiteiten voor kinderen met de wetenschappelijke avonturen bij NEMO!

5. Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Ontdek de geschiedenis van de Zuiderzee en stap in een wereld vol tradities en ambachten in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops waar ze leren touw knopen, vissen vangen en traditionele ambachten uitvoeren. Verken het buitenmuseum en bewonder historische huizen, winkels en scheepswerven.

6. Speelpark De Swaan Oudkarspel

Voor een dag vol plezier en avontuur moet je naar Speelpark De Swaan in Oudkarspel. Dit park biedt talloze speeltoestellen, springkussens, trampolines en een groot waterpark. 


Foto: HaarlemforKids

7. Marinemuseum Den Helder

Voor een uniek maritiem avontuur is het Marinemuseum in Den Helder een absolute aanrader. Dit museum neemt bezoekers mee in de intrigerende wereld van de Nederlandse marine. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht gaan aan boord van historische schepen, zoals een onderzeeboot en een mijnenveger. Ze kunnen ook deelnemen aan interactieve tentoonstellingen waar ze zelf kunnen ervaren hoe het is om te varen en te werken op zee.


Marinemuseum op Willemsoord. - Foto: JB/RM