Dilana Smith in De Beun

Uitgaan
Dilana Smith staat voor vrouwelijke rock.
Dilana Smith staat voor vrouwelijke rock. (Foto: Helene Wiesenhaan)

HEILOO - De van origine Zuid-Afrikaase Dilana Smith trekt momenteel door het land met haar eerste theatershow Legendary Women of Rock. Daarmee doet zij samen met haar drie muzikanten vrijdag 1 december Theater De Beun aan.

Haar gestalte mag klein zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin of Cyndi Lauper is ze groots. Ze bregnt zowel diverse covers als eigen songs en schakelt moeiteloos tussen grote hits vol vuur naar intieme ballads die ontroeren. Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Ze wordt bijgestaan door topmuzikanten die haar feilloos aanvoelen.

Tussen de nummers door vertelt ze in een charmante mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans over opmerkelijke paralellen tussen haar roerige leven en dat van haar heldinnen. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar. Ze wordt begeleid door Jeff Zwart (gitaar), Niels Voskuil (drums) en Lennart Temmink (Hammond/toetsen).

Graag geziene act

Dilana Smith (1972) had als zestienjarige haar eerste nummer-1-hit Dancing in the Moonlight. De muziek bracht haar in 1996 naar Nederland waar ze haar eerste soloalbum Wonderfool uitbracht, waarvan twee singles destijds uitgeroepen werden tot 3FM Megahits. In de zero’s werkte Dilana in Amerika samen met onder meer Metallica en Guns N’ Roses en verzorgde zij voorprogramma’s van Aerosmith en Beth Hart. Sinds 2017 woont Smith in Nederland en is zij met haar eigen band een graag geziene act in de muziekscene.

Dilana Smith en band, vrijdag 1 december (20.15 uur) in Theater De Beun. Informatie/reserveren: www.debeun.nl.