Past Lives prachtfilm

Uitgaan
Still uit de film.
Still uit de film. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De donkere dagen voor kerst zijn dé tijd van het jaar om te genieten van een fraaie film. Theater De Beun vertoont deze maand diverse producties uit het arthousesegment, die zeer de moeite waard zijn.

Neem Past Lives, de eerste week van december te bewonderen in De Beun. Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Past Lives (106 min.), 4 tot en met 7 december dagelijks om 20.00 uur te zien in Theater De Beun. Dinsdagmiddag tevens om 14.00 uur. Info/reserveren: www.debeun.nl