Charlotte Haesen: onwaarschijnlijk goed

Uitgaan
Charlotte Haesen zingt prachtige chansons.
Charlotte Haesen zingt prachtige chansons. (Foto: Thomas Schermer)

HEILOO - “Charlotte Haesen zingt onder meer haar eigen Franse repertoire. Géén covers en als je ze hoort, denk je dat je ze al honderd keer gehoord hebt. Onwaarschijnlijk goed.” Aldus iemand van Cultuurkoepel Heiloo, eerder deze week. Laat diezelfde Charlotte Haesen er nou binnenkort die prachtige chansons in levende lijve ten gehore komen brengen. Zij is namelijk zaterdag 8 december met de show Café des Chansons te bewonderen in de bijzondere ambiance van de Cultuurkoepel, die het optreden nóg meer cachet geeft.

Franse chansons zorgen bij veel mensen voor warme gevoelens. Sensitieve liedjes met gevoelige, rake teksten uit het leven gegrepen. Met haar stem, timing en prachtige performance is Charlotte Haesen betoverend. Samen met het Tobalita Strijkkwartet zorgt zij op intieme wijze voor kippenvel, ontroering, vreugde en puur genieten. Haar eerdere optreden bij Podium Witteman heeft al tot vele enthousiaste reacties geleid.

Samen met genoemd strijkkwartet brengt Charlotte schitterend Frans repertoire. Dat betekent de mooiste liedjes van befaamde chansonniers als Brel, Piaf, Aznavour en vele anderen in een sfeervolle kamermuzieksetting. Tevens passeren tijdens dit optreden prachtige eigen chansons van Charlotte zélf de revue.

Charlotte heeft Waalse, Nederlandse en Burundese wortels. Ze groeide op in Franstalig België en Nederland. Met passie voor jazz organiseerde ze als zeventienjarige al jamsessies in cafés in en om Maastricht. Ze mixt wereldmuziek met elektro en singer-songwriting met jazz.

Informatie/kaarten

Het liveoptreden van Charlotte Haesen is vrijdag 8 december om 20.15 uur te beleven in Cultuurkoepel Heiloo (zaal open 19.30 uur), op het Willibrordusterrein aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Reserveren: www.cultuurkoepelheiloo.nl.