Messiah in Witte Kerk

Uitgaan
Boi Akih met een bijzondere versie van Händels Messiah.
Boi Akih met een bijzondere versie van Händels Messiah. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De Witte Kerk vormt woensdag 13 december het bijzondere decor voor de Messiah, het grote en geliefde koorwerk van Händel. Dat valt die avond te beluisteren in de versie van het kleurrijke kwartet Boi Akih. Zangeres Monica Akihary ontving afgelopen woensdag de prestigieuze Boy Edgarprijs voor al haar werk als frontvrouw van het ensemble, waarvan ze met haar man en gitarist Niels Brouwer de oprichter is.

Sinds vorig jaar komt Boi Akih in de decembermaand met een heel eigen vertolking van dat grote koorwerk. En het klinkt werkelijk schitterend, anders en toch herkenbaar en net zo meeslepend. Op het ritme van het spel op de kora, door Sebou Dioubate en het gitaarspel van Niels ontstaat een geweldige cadans waarop Monica haar stem in volle glorie kan laten horen. Saskia Meijs draagt op viool bij, met de lange tonen. Voor Sebou werd een speciale kalebas als kora gebouwd, met extra snaren. De kora is een kenmerkend Afrikaans instrument.

Te beleven woensdag 13 december in de Witte Kerk in Heiloo, aanvang 20.00 uur (open 19.30 uur). Kaarten à 16,50 inclusief consumptie via www.kunstgetij.nl.