Kleinkunstliedjes tijdens uniek Koepel-concert

Uitgaan
Cor Bakker en Jacques Klöters.
Cor Bakker en Jacques Klöters. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - ‘De mooiste Nederlandse liederen ooit.’ Zo afficheert Cultuurkoepel Heiloo een uniek optreden vol verrassingen, muzikaal genot en humor dat de eerste zaterdag van maart plaatsvindt.

Cor Bakker en Jacques Klöters werken al veertig jaar samen. Cor Bakker wordt beschouwd als Nederlands beste en meest ervaren begeleider van kleinkunstenaars zoals Jenny Arean, Karin Bloemen, Paul de Leeuw en anderen. Jacques Klöters staat bekend als groot kenner van het kleinkunstlied. Hij bracht vijf succesvolle bloemlezingen met liedjes uit en kent net als Cor iedereen in de wereld van de kleinkunst.

Beide mannen gaan tijdens deze voorstelling op zoek naar de mooiste liederen, die zij in die veertig jaar tegenkwamen. De liedjes zijn vaak ouder dan veertig jaar. Cor Bakker laat ze zingen door ouwe rotten en jonge talentvolle zangers, die een verrassende uitvoering brengen van dit prachtige repertoire, begeleid door Frits Landesbergen, Jeroen Vierdag en Carlo van der Put.

Jacques Klöters, boeiend verteller, praat de avond op zijn bekende geestige wijze aan elkaar. Cor en Jacques leerden elkaar kennen, toen ze allebei lesgaven aan de Academie voor Kleinkunst. Ze hadden twaalf jaar samen een radioprogramma genaamd het Podium voor de Nederlandse Lichte Muziek, waarin ze meer dan honderd kleinkunstenaars te gast hadden. In die tijd ontwikkelde zich een hechte band die tot een vriendschap is uitgegroeid.

Greep uit repertoire

Een sfeervolle avond vol verrassingen, muzikaal genot en humor met onder meer de nummers: Appels op de tafelsprei (Toon Hermans), Meisje uit de provincie (Jasperina de Jong), Toen was geluk heel gewoon, Kleine Anita (Jules de Corte), Telkens Weer (Ruud Bos) en Amsterdamse Grachten (Pieter Goemans). Meewerkende artiesten zijn Gerard Cox, Karin Bloemen en Noortje Herlaar.

Zaterdag 2 maart om 20.15 uur (zaal open 19.30 uur) in Cultuurkoepel Heiloo. Info/reserveren: www.cultuurkoepelheiloo.nl.