Vier jaargetijden in Cultuurkoepel Heiloo

Uitgaan
Ensemble Four Seasons musicerend op het podium.
Ensemble Four Seasons musicerend op het podium. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Vier jaargetijden die klinken in de sfeervolle ambiance van de koepel. Dat is in een notendop waar het om draait, zondag de tiende maart in in Cultuurkoepel Heiloo. Die middag brengt Four Seasons een bijzonder programma op de bühne.

Het ensemble Four Seasons bestaat uit vijf strijkers, een bandoneon en een piano/klavecimbel. De musici hebben reeds hun sporen verdiend in de klassieke en wereldmuziek en in het theater. Het programma voor de pauze bestaat uit Vivaldi’s `Quattro Stagioni´ en na de pauze uit Piazzolla’s `Cuatro Estaciones Porteñas´ (Vier Jaargetijden van Buenos Aires), waarbij ook twee grote werken met enkele topstukken van Astor Piazzolla ten gehore worden gebracht. Ondanks de verschillende achtergronden en stijlen van de componisten blijkt dat ze veel met elkaar gemeen hebben. Artistiek leider Christiaan van Hemert voorziet het concert van boeiende en hilarische anekdotes.

Bezetting

Four Seasons bestaat uit: Christiaan van Hemert (artistieke leiding/viool), Santiago Cimadevilla (bandoneon), Derk Lottman (1e viool), Andrea Bentivoglio (viool), Berdien Vrijland (altviool), Douw Fonda (cello), Margreet Markerink (piano/klavecimbel) en Daniël Lehmann (contrabas).

Bij te wonen zondag 10 maart om 15.15 uur in Cultuurkoepel Heiloo (open vanaf 14.30 uur) op het Willibrordusterrein. Informatie en reserveren: www.cultuurkoepelheiloo.nl.