Folk- en bluesweekend in Cultuurkoepel Heiloo

Uitgaan
CCC Inc. met enkele bekende gezichten.
CCC Inc. met enkele bekende gezichten. (Foto: Jaap Reedijk)

HEILOO - Het is folk en blues van de bovenste plank, dat de klok slaat in het weekeinde van 16 en 17 maart op de bühne van Cultuurkoepel Heiloo. Met die zaterdag het door enkele bekende namen gevormde CCC Inc., een dag later gevolgd door het Iers-Nederlandse O’Dreams.

Na een geweldig optreden in de Koepel in 2022 een wederzien met CCC Inc., in 1968 opgericht in Amsterdam door Joost Belinfante. De band speelt voornamelijk folk- en bluesmuziek en vanaf 1968 wordt de band begeleid door Lennaert Nijgh, die later teksten ging schrijven voor Boudewijn de Groot. In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen.

CCC Inc. is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt het huisorkest van Paradiso, Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. De heren Jansz, Hendriks en Belinfante starten in 1978 de band Doe Maar, waarvan de geschiedenis bekend is. De muzikanten van CCC Inc. ogen op het podium nog steeds als jonge honden, ook al zijn ze de 70 al gepasseerd.

Bezetting

Het energieke CCC Inc. bestaat uit: Joost Belinfante (zang, viool, gitaar, ukelele, mondharmonica),
Jaap van Beusekom (zang, banjo, dobro, autoharp), Ernst Jansz (zang, gitaar, piano, wasbord),
Huib Schreurs (zang, mondharmonica, concertina), Jan Hendriks (gitaar) en Richard Wallenburg (bas). Bij te wonen zaterdag 16 maart om 20.15 uur (open vanaf 19.30 uur) in de Koepel. Meer informatie: www.cccinc.nl.

Ierland én Guinness

O’Dreams is een Iers/Nederlands trio dat oprechte, ontroerende en opzwepende muziek maakt en het publiek met rijke anekdotes en heerlijke humor weet te raken. ‘Dublin’ is hun nieuwe, uiterst boeiende en vermakelijke ode aan de Ierse hoofdstad in al haar facetten. Dé voorstelling die liefhebbers van Ierland, Ierse muziek en fenomenale verhalen absoluut niet mogen missen. Met speciaal die zondagmiddag een heerlijke Guinness op de tap.

Dwars door Dublin

O’Dreams struint door Dublin en neemt het publiek mee in deze bruisende hoofdstad van Ierland. Een dagenlange tocht ter voorbereiding van deze unieke voorstelling. Ze komen langs iconische plekken waarachter bijzondere muzikale verhalen schuilgaan. Verhalen over de inwoners van Dublin maar óók over de vele avonturen die de muzikanten zelf beleven.

O’Dreams zingt en speelt legendarische songs van onder meer The Dubliners, The Fureys, Christy Moore en U2. Beelden van de muzikale city trip schieten op het podium voorbij. Het publiek zit op het puntje van de stoel en luistert ademloos naar prachtige, driestemmig gezongen ballads. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. Hilarisch is de pubquiz waarin de kennis van theaterbezoekers over Dublin flink wordt getest.

Informatie

O’Dreams bestaat uit: Danny Guinan (zang, gitaar), John Flierman (zang, gitaar, bouzouki, bodhran) en Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen). Bij te wonen zondag 17 maart om 15.15 uur (open vanaf 14.30 uur) in Cultuurkoepel op het Willibrordusterrein. Bandinfo: www.odreams.nl.

Meer informatie en reserveren: www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Muzikale stadstoer op de zondagmiddag.