Column

Mensen maken het Trefpunt: Corrie Ooms

Zorg
Corrie Ooms (78 jaar) is al bijna twintig jaar actief als vrijwilliger bij het Trefpunt.
Corrie Ooms (78 jaar) is al bijna twintig jaar actief als vrijwilliger bij het Trefpunt. (Foto: aangeleverd)

Achter de schermen van de Trefpunt Express

“Ik vind de contacten erg leuk, ook om mensen regelmatig te bellen. Soms ontstaat er een soort telefonische vriendschap. Je krijgt dankbare reacties over geslaagde uitstapjes. Verder vind ik de uitzoekerij, met al die details rond de uitstapjes nog altijd een uitdaging!”

door Leonie Zwetsloot

Corrie Ooms (78 jaar) is al bijna twintig jaar actief als vrijwilliger bij het Trefpunt. Tegenwoordig organiseert zij met twee collega-vrijwilligers de uitstapjes die met de Trefpunt Express (TPE) worden gemaakt. Een vrijwillige chauffeur rijdt de TPE met maximaal vier personen.

De tekst loopt door onder de afbeelding>>


Waar gaan we heen met de Trefpunt Express?

Elke maandagochtend komen de dames bij elkaar. Ze bedenken samen wat leuke bestemmingen zijn. Ideeën komen overal vandaan. Van internet, van horen zeggen. Corrie leest de krant met een speciaal oog, ‘Als je er langer mee bezig bent, groeit dat vanzelf.’ Uitstapjes waar mensen erg enthousiast over zijn worden soms een tijd later herhaald, dat geldt ook voor de seizoensgebonden activiteiten als een bollentocht in het voorjaar. Bij elk uitje wordt een berekening gemaakt van de kosten voor vervoer en toegang. Kan het voor een schappelijke prijs, met of zonder horeca?

Wie kan er mee met de Trefpunt Express?

Iedere bestemming heeft speciale aandachtspunten. Zo is de voorwaarde bij een ritje naar Hoorn met een tochtje in de watertaxi, dat mensen zelf in staat zijn in en uit een kleine boot te stappen. Een populaire bestemming als de dierentuin in Anna Paulowna is alleen haalbaar voor mensen die een stuk kunnen lopen. De bijzonderheden moeten in het programmaboekje worden vermeld zodat er niet iemand met een rollator mee gaat terwijl dat niet kan. Goed opletten dus, in de voorbereiding!

Extra grote bus regelen voor de Trefpunt Express?

Dinsdag en donderdag zijn vaste dagen voor de Trefpunt Express, maar als er veel leuke ideeën zijn wordt ook de vrijdag ingepland. ‘Theater of film is ook fijn op zondagmiddag,’ vertelt Corrie, ‘Zo gingen we in theater De Vest naar Herman van Veen en een andere keer naar Simone Kleinsma.’ Sommige uitjes in het programmablaadje trekken extra veel belangstelling. ‘Toen er ineens acht aanmeldingen voor een tochtje naar De Rijp binnenkwamen, hebben we een bus gehuurd voor acht personen. Voor een dagje Texel kregen we zelfs twaalf deelnemers; dat lukte met diezelfde grote bus en onze eigen TPE erachteraan. We kijken elke keer wat er mogelijk is.’

Zo wordt er heel wat getelefoneerd en geregeld achter de schermen bij de TPE, onzichtbaar maar noodzakelijk. Corrie is er druk mee, met plezier: ‘Het is heel afwisselend! En ik heb op mijn leeftijd nog nieuwe talenten ontdekt heb in dit vrijwilligerswerk, hoe leuk is dat?!’

Kijk op www.trefpuntheiloo.nl/nieuws voor een uitgebreide versie van dit interview.