Heiloeër Maaike van der Steen wint brons tijdens Nederlands kampioenschap Verzorgende IG

Zorg
Maaike van de Steen uit Heiloo behaalde brons.
Maaike van de Steen uit Heiloo behaalde brons. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Maaike van der Steen uit Heiloo heeft brons behaald tijdens het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Maaike kwam uit in de categorie Verzorgende IG. Zij volgt haar zorgopleiding bij het Horizon College in Alkmaar. Het NK werd 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam gehouden en georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Voor Maaike (19) die stage loopt bij Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp, was het de eerste keer dat zij meedeed met een Nederlands kampioenschap voor Verzorgende IG. Maaike: “Ik ben hartstikke blij. Tijdens de prijsuitreiking stonden we in spanning te wachten. Ik wilde heel graag op het podium komen en dat is gelukt. De opdrachten gingen goed, de één beter dan de ander. Volgend jaar wil ik de opleiding Verpleegkundige volgen en me weer proberen te kwalificeren voor Skills.”

Goud voor Sam Strijbis

Sam Strijbis uit Dirkshorn werd Nederlands kampioen in zijn vakgebied; sanitaire- en verwarmingstechnicus. Sam (22) volgt zijn opleiding bij het Horizon College en IWNH in Heerhugowaard. Sam behaalde vorig jaar ook het goud en heeft nu zijn titel geprolongeerd. Sam is blij met het behaalde resultaat: “Het was heel spannend en ik had niet per se verwacht dat ik weer Nederlands kampioen zou worden omdat alle finalisten dichtbij elkaar zaten qua eindresultaat. Ik ben blij dat ik mijn titel heb geprolongeerd. Nu mag ik naar het Europees kampioenschap. Daar ga ik weer goed mijn best voor doen.” Het Europees kampioenschap wordt gehouden in de Poolse stad Gdansk en vindt in september plaats.

Overige medailles

Negen studenten van het Horizon College deden mee met het Nederlands kampioenschap. Per finale streden acht mbo-studenten om de nationale eer in hun vakgebied. Yvanka de Reus uit Grootschermer behaalde zilver bij het bouwtimmeren. Robin Berkhout uit Andijk veroverde zilver bij de meubelmakers.