Pubers en alcohol: Nationale Ouderavond NIX18

Zorg
Professor dokter Erik Scherder weet alles over het puberbrein.
Professor dokter Erik Scherder weet alles over het puberbrein. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Als ouder kan het een uitdaging zijn om je puber tegen alcohol te beschermen. NIX18 is er niet voor niks. Maar hoe kun je dat, vaak lastige, gesprek het beste met ze voeren? Om ouders in Noord-Holland op weg te helpen, verzorgt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met partners de online en gratis Nationale Ouderavond NIX18. Maandag 2 oktober vanaf 20.00 uur kunnen ouders meer te weten komen over het puberbrein, uitgelegd door professor dokter Erik Scherder. Met die avond allerlei concrete tips om thuis het gesprek over alcohol te voeren.

De beste boodschap voor pubers is: geen alcohol onder de 18. Tijdens de Nationale Ouderavond NIX18 valt te ontdekken waarom én hoe daar het gesprek over te voeren met een puber. Wanneer voer je het gesprek? Wat doe je als andere ouders het wel oké vinden? En is het verstandig om je puber thuis al kennis te laten maken met alcohol?

Hersenwetenschapper Erik Scherder neemt ouders mee in de werking van het puberbrein en Ninette van Hasselt van het Trimbos-instituut geeft handige tips aan ouders. Dit doen ze onder leiding van de ouderexperts van Tis Hier Geen Hotel. Deelnemers kunnen ook luisteren naar de ervaringen van andere ouders, over hoe zíj dit onderwerp aanpakken. Want alleen al zien dat andere ouders óók worstelen met dit onderwerp, kan al fijn zijn.

Aanmelden voor de Nationale Ouderavond NIX18 kan op de site www.nix18.nl.