The Hookers bijna zeker van handhaving Ereklasse rugby

Algemeen
The Hookers was zeker in de beginfase een stuk sterker dan URC.
The Hookers was zeker in de beginfase een stuk sterker dan URC. (Foto: Ellen Grimbergen)

Het moet allemaal wel heel gek gaan lopen willen The Hookers volgend jaar niet op het hoogste Nederlandse rugbypodium uitkomen. Afgelopen zaterdag beslisten de Hoekse rugbyspelers in het eerste kwartier de wedstrijd tegen URC. 

De mannen uit Utrecht kregen net na aanvang van de wedstrijd een paar oorvijgen waar zij uiteindelijk niet meer overheen kwamen. Hiermee komen de Hoekse rugbyers, samen met The Oysters uit Oisterwijk, op een gedeelde eerste plaats in de Trophy poule van de Ere-klasse en zal de komende weken gaan blijken wie uiteindelijk die trophy in ontvangst mag nemen.

Zaterdag was het in ieder geval nog niet zo spannend, de drie try’s van Sander Doria, Jens van der Knijff en Kwinten Roeleveld kwamen als een mokerslag aan. Jammer was dat The Hookers dit enorme overwicht niet konden vasthouden en door veel individuele fouten de wedstrijd weer open dreigden te gooien. Ze kwamen echter geen moment in de problemen, want waar Utrecht scoorde, zette de thuisploeg er een try tegenover.

Utrecht is een mentaal sterke ploeg en wist na de deceptie vroeg in de wedstrijd de nodige punten terug te pakken. De ruststand van 26-5 was een riante voorsprong, maar de wedstrijd was inmiddels in een fase belandt waarin the Hookers behoorlijk wat steken lieten vallen. Na rust scoorden het gezelschap uit de Domstad dan ook nog tweemaal, maar zoals gezegd beantwoordde de thuisploeg dit ook met een tegenscore, hiermee kwam de eindstand na 80 minuten op 38-19.

En zo beleefden de toeschouwers aan de Rondgang een prima zonnige rugbymiddag waarbij het Hoekse vlaggenschip liet zien dat zij een terechte middenmoter zijn en volgend jaar weer het volste recht hebben om met frisse moed de sterkste teams van Nederland te lijf te gaan.

Volgende week reist men af naar het Zeeuwse Middelburg waar zij Oemoemenoe zullen treffen. Daarna volgen nog twee wedstrijden alvorens zij hopelijk in Amsterdam voor de begeerde Trophy gaan spelen.