Menno van Coehoorn bezoekt Bunker Bremen

Algemeen
De bunkers en hun inrichting maakten indruk.
De bunkers en hun inrichting maakten indruk. (Foto: PR )

Het was afgelopen zaterdag druk in het Vinetaduin. De stichting Menno van Coehoorn bezocht de diverse verdedigingswerken in Hoek van Holland en omstreken. 

Deze landelijke stichting ijvert zich voor het behoud van historische vestingwerken zoals stadspoorten, wallen, vestingen, forten kazematten, linies en stellingen. Dus een bezoek aan Hoek van Holland past helemaal bij deze doelstellingen.

De gasten werden ontvangen in Mijn Torpedoloods en daarna door vrijwilligers van ZHL en het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum. De rondleiding door de bunkers Bremen en Hamburg kreeg veel waardering van deze experts op het gebied van vestingwerken en de geschiedenis daarvan. Velen beloofden terug te komen om op het gemak alle fraaie exposities nog eens te bekijken over de kustverdediging vanaf het graven van de Nieuwe Waterweg, mobilisatie WO2, bezetting en Koude Oorlog. De Bunkers Bremen en Hamburg zijn iedere zaterdagmiddag onder voorbehoud geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Reservering - bunkerbremen@forthvh.nl -kan maar isniet noodzakelijk.