Intocht Sinterklaas weer één groot kinderfeest

Algemeen
De Sint nam overal de tijd om handjes te schudden.
De Sint nam overal de tijd om handjes te schudden. (Foto: Tom van Ooijen)

Duizenden mensen aan Berghaven

We schrijven 12 november 2022, de intocht van Sinterklaas. Wie van te voren had gezegd dat je in hemdsmouwen en korte broek de Sint binnen zou halen, was waarschijnlijk voor gek verklaard.

Door Tom van Ooijen

Maar zaterdag kon het echt, onder wat eerder zomerse dan herfstachtige temperaturen waren kwam de Sint de met de stoomboot Berghhaven binnen varen. Vooraf was de Jeanine Parqui van de Hoekse KNRM al met een flink aantal Pieten de Berghaven binnengelopen. Tussendoor werd het publiek vermaakt door Pieten die op waterscooters de gekste capriolen uithaalden.

Langs de Berghaven en op de Stationsweg hadden zich duizenden mensen verzameld die de Sint wilden verwelkomen. Het kon weer, dicht opeen gepakt enm genietend van de intocht, eindelijk zonder zorgen om corona. Om stipt 13.30 uur, de afgesproken tijd, kwam de stoomboot met nog meer Pieten binnen.

Sinterklaasliedjes, aangezet door de Pieten op de reddingboot, werden uit volle borst meegezongen door jong en oud. Eenmaal aan wal gingen de Pieten volop pepernoten en ander strooigoed uitdelen aan de kinderen, die hun best deden zo snel mogelijk de aandacht van de pieten te trekken. Sinterklaas ondertussen liep op zijn gemak langs de menigte en schudde menig kinderhand.

Per koets ging het vervolgens naar het Brinkplein waar de discopiet zijn muziek draaide en iedereen in een opperbest stemming bracht. Ook het Brinkplein liep bomvol met mensen en op een gegeven moment was het zo druk dat er bijna geen doorkomen meer aan was. Maar de sfeer bleef prima en iedereen genoot van de capriolen en opmerkingen van de Pieten.

Aan het eind van de middag kwam er een einde aan het geslaagde feest en ging de Sint nog even op bezoek in het Bertus Bliekhuis.

Nog geen genoeg van de Sint? Woensdag 23 november is er van 14.00 tot 17.00 uur de Perpernotenshow in de Hoekstee. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn dan kunnen deze via www.dehoeksesint.nl besteld worden. Kaarten kosten 7,50 en vol is vol.