Einde strandopening Hoek van Holland?

Algemeen
Of de Strandopening in Hoek van Holland in 2023 doorgaat is nog maar de vraag.
Of de Strandopening in Hoek van Holland in 2023 doorgaat is nog maar de vraag. (Foto: Tom van Ooijen)

De Strandopening van het Hoekse strand lijkt voor 2023 op losse schroeven te staan.

In de Parapluherziening Evenementen, die gaat over vergunningen voor festivals, zijn de evenementen in Hoek van Holland verwijderd vanwege de geringe afstand tot de Natura 2000-gebieden. Grote evenementen zijn door de stikstofproblematiek in Hoek van Holland sowieso nauwelijks mogelijk.

Stikstofdepositie

In opdracht van de gemeente Rotterdam is een onderzoek uitgevoerd om een inzicht te krijgen in de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden die wordt veroorzaakt door evenementen. Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar de strandopening van dit jaar, waarbij de mogelijkheden worden onderzocht om het evenement door te kunnen laten gaan.

Oorverdovend stil

Helaas is het volgens de dorpsraad tot op heden oorverdovend stil. Diverse malen is verzocht om de resultaten van het onderzoek bekend te maken. De dorpsraad hoopt nu dat de commissie Zorg, Welzijn, Cultuur & Sport aandacht kan vragen voor dit voor Hoek van Holland zo belangrijke evenement en wil met een brief aan de gemeente Rotterdam aandacht vragen voor de twijfels over het wel of niet doorgaan van de strandopening in 2023. 

Bron: mediapartner WOS