HVC’10 komt goed uit de winterstop en verslaat Concordia Delft

HVC'10 boekte een ruime overwinning.
HVC'10 boekte een ruime overwinning. (Foto: Ron van Oosten)

HVC heeft met een wat fors uitgevallen 5 – 1 zege op Concordia uit Delft duidelijk laten zien dat de eveneens forse 6 – 1 zege in de oefenwedstrijd vorige week tegen Lyra geen toevalstreffer was.

Door Dirk Vermeulen

De Hoekse trainers Piet Boon en Henk Boon kunnen na lange tijd eindelijk weer beschikken over een vrijwel complete selectie. Na veel blessureleed waren Michael v.d. Bos en Daniel Storm zover dat ze ieder een halve wedstrijd konden spelen. “Heel belangrijke spelers die ook anderen beter laten voetballen” zo was het bij diverse supporters langs de lijn te horen.

Concordia – behorend tot de 10 oudste Nederlandse voetbalverenigingen – bracht een zeer jong team binnen de lijnen. We zitten duidelijk in de opbouw, aldus trainer Wesley Zandstra en zouden met bijna het volledige team in “onder 23” kunnen spelen.

Genoeg ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag op het kunstgras aan de Rondgang en dat werd het dan ook.

HVC ging zeer voortvarend van start en al in de vierde minuut viel de eerste Hoekse treffer te noteren. Beau van der Toorn, mooi aangespeeld, tikte behendig de bal door naar Mitchell Bouwhuis die fraai de Delftse doelman Maleki wist te verschalken: 1 – 0.

Na nog een aantal Hoekse aanvallen, de een nog fraaier dan de ander, mocht Glenn Boon van zo’n 20 meter voor een vrije trap aanleggen. Zowel het schot van de Hoekse specialist als de redding van doelman Maleki (zwevend naar de kruising) waren van ongekende schoonheid.

Het tweede deel van de eerste helft bleek Concordia op z’n minst gelijkwaardig aan de Hoekse formatie. Over en weer waren er volop kansen maar goed keeperswerk van de beide doelmannen leidde ertoe dat er niet kon worden gescoord, althans tot vlak voor rust.

Kay v.d. Bos, dit keer rechtsback spelend, waagde zich steeds meer naar voren. Zijn aanvalsdrift werd dan ook beloond. Wessel Vijverberg speelde knap Beau van der Toorn aan. Van der Toorn maakte echter een listig overstapje en stelde daarmee v.d. Bos in staat om vernietigend uit te halen: 2 – 0. Heel bijzonder was dat Piet Boon nog geen minuut tevoren langs de lijn v.d. Bos had ingefluisterd dat hij de 2 – 0 zou scoren.

In de tweede helft kwam Len van Ooijen zoals afgesproken de uitstekend spelende Michael v.d. Bos vervangen, hetgeen hij overigens prima deed.

Daniel Storm kwam voor Wessel Vijverberg en zou met 2 assists meteen weer belangrijk zijn voor de Hoekse formatie.

Net als in het begin van de eerste helft ging HVC weer furieus van start. De Delftse doelman Maleki toonde echter opnieuw zijn niet geringe kwaliteiten.

Het Hoekse overwicht hield een klein kwartier stand, waarna Concordia, net als in de eerste helft, beter in de wedstrijd zou komen. Het was nu de beurt aan de Hoekse doelman Khalid el Menkouzi om zijn kunnen te tonen. Jorn Groothuizen bleek van grote waarde en leek ook deze middag weer minimaal een halve marathon te lopen om op die wijze het spel van de Delftenaren te kunnen ontregelen. Dylan Boogaards zat zijn tegenstander op de huid en Kay v.d. Bos liet met een onnavolgbaar mooie sliding zien zijn verdedigende taken niet te verzuimen.

De 2 -1 zou er toch komen. Na wat gerommel in de Hoekse defensie belandde de bal bij de ingevallen Delftse spits Evert Vrijhof die geen moeite had om de bal langs El Menkouzi te knallen.

Blijkbaar was dit toch het sein voor de blauwzwarten om de zaken weer energieker op te pakken. Een voorzet van Jorno Reurink werd niet goed verwerkt door de Delftse defensie en het was Beau v.d. Toorn die verwoestend kon uithalen: 3 – 1. Een verdiende treffer voor de hardwerkende Hoekse spits, die zich moegestreden liet vervangen door Rico Sterrenberg.

Met het invallen van Sterrenberg en wat later Dave Kram blijkt HVC toch vooral ook in de slotfases over machtige wapens te kunnen beschikken.

Beide razendsnelle spitsen kwamen op aangeven van Daniel Storm tot scoren en tilden de stand daarmee naar de fraaie 5 – 1.

De ook deze middag weer goed op dreef zijnde Kyrill Slutskyy werd geen doelpunt gegund. Slutskyy zag de Delftse doelman wat ver voor de goal staan en probeerde het, net over de middenlijn, met een hard en hoog schot. Met een uiterste krachtsinspanning wist de Delftse doelman de bal over de lat te tikken.

Zo eindigde dit boeiende duel, voortreffelijk geleid door scheidsrechter Bas Oosterlaken, in een zeer comfortabele 5 -1 zege.