Historische avond over middenstand van weleer

Algemeen
Melkboer Tinus Boon in de Prins Hendrikstraat.
Melkboer Tinus Boon in de Prins Hendrikstraat. (Foto: Historisch Genootschap HvH)

In het kader van Eten Anders organiseert Stichting KUnSTPLAATS op woensdag 15 februari een historische avond. Henk van der Lugt spreekt in de Hoekstee over de middenstand van weleer. 

KUnSTPLAATS: ‘Ons eetpatroon veranderde, de middenstand veranderde mee. En wie kan die veranderingen beter over het voetlicht brengen dan Henk van der Lugt van Historisch Genootschap Hoek van Holland. We zijn dan ook blij dat hij ons weer mee terug wil nemen in de Hoekse geschiedenis.’

VVV folder van 1960

Het startpunt van Henks presentatie is een VVV-folder van omstreeks 1960. O.a de melkboer, bakker, slager en groenteboer uit die tijd passeren de revue. Zij runden niet alleen hun winkel, maar kwamen ook nog langs de deur. Verder is er aandacht voor de horecagelegenheden en voor het feit dat diverse middenstanders zich na de oorlog op een andere plek moesten vestigen omdat hun bedrijf door de Duitsers was afgebroken.

Henk van der Lugt: ‘In verband met de tijd zullen niet alle middenstanders uit de folder aan bod komen. Overigens: van alle genoemde namen is er nog maar één waarvan een familielid nog steeds in de zaak zit.’

Aanmelden en entree

De avond vindt plaats in het Huis van de wijk, De Hoekstee op 15 februari. Aanvang 19.30 uur. Toegang: € 5, inclusief koffie bij binnenkomst en een snack in de pauze. 

Donateurs van Historisch Genootschap HvH: € 4,- (mits vermeld bij aanmelding). 

Reserveren is noodzakelijk. Mail naar: info@stichtingkunstplaats.nl.

Afbeelding