Vluchtauto verdachte schietpartij Zwijndrecht gevonden in Hoek van Holland

Algemeen
De verdachte reed in een zwarte Seat.
De verdachte reed in een zwarte Seat. (Foto: Politie)

De derde vluchtauto van de voortvluchtige Minh Nghia Vuong, de verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht, is gevonden in de Dolphijnstraat in Hoek van Holland.

De 49-jarige Vuong is de vermoedelijke dader van een schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht afgelopen zaterdag. Daarbij overleed een 66-jarige vrouw en raakte haar 38-jarige dochter zwaargewond. De schutter wist weg te komen en is sindsdien op de vlucht. Hij staat internationaal gesignaleerd.

In de nacht van zondag op maandag werd de auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht gevonden in Zwijndrecht. Hij zou daarna zijn overgestapt in een ander voertuig, dat een dag later werd aangetroffen in Rotterdam. Vervolgens kwam in het onderzoek al snel een zwarte Seat in beeld als derde vluchtauto. Dat onderzoek leidde naar Hoek van Holland, waar de auto leeg werd aangetroffen. Het vermoeden was dat Vuong bij een kennis in de omgeving zou verblijven. Diens woning is binnengevallen en doorzocht, maar ook daar was de verdachte niet.

Mensen die de verdachte in de omgeving hebben gezien en mogelijk weten in welke auto hij is gestapt, kunnen contact opnemen met de politie. Bel daarvoor met de opsporingstiplijn via 0800-6070.