Kringloop op nieuwe locatie geopend

Algemeen
Jacco van Dam en Karin Rooney hingen de vlaggen uit.
Jacco van Dam en Karin Rooney hingen de vlaggen uit. (Foto: Tom van Ooijen)

Afgelopen zaterdag was het zover: Kringloopwinkel Hoek va Holland Vintage opende op de nieuwe locatie aan de Badweg.

Door Tom van Ooijen

Na de brand enkele jaren geleden in de Zekken, werd de kringloopwinkel onderkomen aangeboden in het voormalig restaurant Unicum aan de Strandweg, maar daar moesten zijn onlangs weg omdat de situatie niet veilig meer genoeg was. In eerste instantie leek de gehele kringloopwinkel onderkomen te vinden in het voormalige deelgemeentehuis in de Prins Hendrikstraat. Maar nu heeft de winkel haar onderkomen in het houten gebouw van Metro aan Zee aan de Badweg. Tenminste deels. Aan de Badweg worden voornamelijk vintage en exclusieve kringloopspullen en kleding aangeboden. In het pand in de Prins Hendrikstraat, dat op korte termijn in gebruik genomen gaat worden, zal elektronische apparatuur, gereedschap en installaties worden verkocht. Ook zal er het Repair Café, een werkplaats houtbewerkingswerkplaats en fietsherstel voor onder meer mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt komen. Dit onderkomen zal tijdelijk zijn en de juiste openinsgdatum, is nog niet bekend.

Henny Game van de kringloopwinkel Hoek van Holland heette de bezoekers zaterdag welkom en was verheugd dat dit onderkomen, met behulp van de vrijwilligers , op korte termijn ingericht en in gebruik genomen kon worden.

Vervolgens werden door Karin Rooney en Jacco van Dam, voorzitter van de Dorpsraad, buiten twee vlaggen naast de deur met het logo opgehangen. Van Dam memoreerde aan het belang van de kringloopwinkel, niet alles als het om hergebruik van spullen gaat, maar ook om de sociale functie die het heeft. “Veel mensen komen hier om even gezellig een bakje koffie te drinken en met elkaar te kletsen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting Ouderen Uitjes Westland, die daardoor voor gereduceerde tarieven ouderen een dagje uit kan bieden.” Voor de bezoekers was er vervolgens koffie met taart om de opening te vieren.

Henny Game heette de bezoekers welkom.