Deze club gaat 100%Vollebak voor Alpe d’HuZes

Algemeen
Het team dat de Alpe d'Hues gaat beklimmen, op de fiets danwel lopend
Het team dat de Alpe d'Hues gaat beklimmen, op de fiets danwel lopend (Foto: Marcel de Hoog)

De naam, 100%vollebak, vind je op facebook en betreft is een groep mensen uit Hoek van Holland en ééntje uit Vlaardingen die 1 juni volle bak de Alpe d’Hues op zal gaan.

Door Tom van Ooijen

Dan wordt op de fiets of lopend zo veel mogelijk de Alp d’huez beklommen. Alpe d’HuZes is uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Deelnemers

100% Vollebak bestaat uit: Patrick Hetem, Martijn van Leeuwen, Ron Rietveld, Martin Prins, Lisa Prins, Yvonne Brunt, Desiree Hetem, Marcel de Hoog, Renate Kluin, Sefanie van Dijk en Vlaardinger Michael Huigen. Elf deelnemers dus. Acht van hen zullen de berg met de fiets beklimmen, drie dames zullen dat lopend doen, iets dat ook zeker geen makkie zal zijn. De beklimming van de Alpe d’Huez is een pittige klim. De route naar de top van de berg, die op 1860 meter hoogte ligt, is 13,2 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%.

Dat betekent natuurlijk dat e getraind moet worden en dat gebeurt. Zowel individueel als samen. 12 maart werd er door een groot deel van de groep een spinningmarathon gereden bij HighLine.

Vijf keer eerder gedaan

Voor Patrick Hetem is het de vijfde keer dat hij de strijd aangaat. Martijn van Leeuwen beklom de Alp nog niet maar reed wel twee keer tegen de Mont Ventoux in de strijd tegen MS, iets dat Patrick ook al deed. Opvallend is dat de groep nog niet echt als groep heeft getraind, al is dat natuurlijk niet nodig , een ieder moet op eigen kracht, al dan niet mentaal gesteund, boven zien te komen. Maar toch zijn er plannen: “We willen als groep wel de berg bij de stormvloedkering als training gaan beklimmen. Dat is met 6% ook best een pittige.”

Eind mei reist de groep af naar Frankrijk, waar de lopers de berg op 31 mei gaan beklimmen. De fietsers doen dat, zoals gezegd een dag eerder.

Momenteel is er al een mooi subsidiebedrag bij elkaar gebracht door donaties, maar de doelstelling van 20.000 euro is nog niet gehaald. Wilt u team 100% volle bak steunen dat kan via website: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/100vollebak of scan de QR code in.

Waarom zij meedoen aan Alpe d’HuZes? 

“Wij doen als team mee aan Alpe d’HuZes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker”, dus zij kunnen uw steun goed gebruiken.

Doneren kan ook via de QR code
Afbeelding