EHAV op de Franse toer in ‘Tour des Chansons’

Algemeen
De beide orkesten van de EHVO geven hun jaarconcert op 1 april.
De beide orkesten van de EHVO geven hun jaarconcert op 1 april. (Foto: Richard van Klink )

De beide orkesten van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging geven op zaterdag 1 april, en dat is geen grap, hun jaarconcert in het ‘Huis van de Wijk’ “De Hoekstee”, aan de Mercatorweg 50 in Hoek van Holland. Het concert begint dit keer al om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur.

Jaarlijks wordt er een thema voor het concert gekozen en gezien het succes van het Tv-programma ‘Chansons’ en het feit dat we veel Franse muziek in ons bezit hebben, leek het ons leuk om daaropin te haken. Met ons concert, dat het thema heeft gekregen, hopen wij dichtbij het succes van het Tv-programma te komen. Om dit te bereiken zijn we een unieke samenwerking aangegaan met twee zangstudenten van de HAVO voor Muziek & Dans uit Rotterdam. Zij zullen bij diverse stukken laten horen waartoe ze in staat zijn en brengen met hun zangtalenten de accordeonstukken naar een hoger plan. Daarnaast zingen zij ook nog enkele solostukken/duetten en worden daarbij begeleid door de dirigent van de EHAV Paula van Wanrooy. U moet dat zeker zelf komen beluisteren. Dus kom op 1 april naar ons concert in “De Hoekstee” en …..

Om het jaarconcert voor alle inwoners uit Hoek van Holland en daarbuiten toegankelijk te houden en iedereen een kans te geven om ons te zien en te horen spelen, vragen wij geen entree. Dit om een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van dit stukje cultureel erfgoed. Aan het einde van het concert houden wij een vrijblijvende deurcollecte om daarmee de onkosten te bestrijden.

Er is ook een tombola, waarvoor u in de pauze loten (€ 1 per stuk) kunt kopen en mooie prijzen mee kunt winnen. Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid om nog na te praten in de foyer.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door CULTUUR CONCREET.

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 1 april vanaf 19.00 uur in “De Hoekstee”!