Passie- en Paasconcert The Martin Mans Formation in ‘s-Gravenzande

Cultuur
De bekende Woerdense organist en dirigent Martin Mans heeft zijn naamsbekendheid onder andere te danken aan zijn improvisaties op orgel.
De bekende Woerdense organist en dirigent Martin Mans heeft zijn naamsbekendheid onder andere te danken aan zijn improvisaties op orgel. (Foto: PR)

Op woensdag 22 maart om 20.00 uur geeft Martin Mans een orgel- en samenzangconcert in de Dorpskerk in ’s-Gravenzande. The Martin Mans Formation, het bekende zangersensemble van Martin Mans, zet het concert kracht bij met arrangementen over Passie en Pasen. Het concert is een initiatief van de Stichting Kerk in Actie. 

Met haar nieuwe project voor Moldavië vestigt zij de aandacht op de armoede in dit Europese land. Er is een korte presentatie over dit doel. Aan het eind van het concert is een collecte voor Moldavië.

Zowel ingetogen als uitbundig

Martin breng orgelimprovisaties over Passie en Pasen ten gehore en aansluitend is bij enkele liederen samenzang. The Martin Mans Formation brengt zowel ingetogen als uitbundige arrangementen ten gehore zoals: ‘t Is middernacht en in de hof, De Kruisweg en Eli, Eli.

Voor de luisteraar is het een afwisselend programma van zang en instrumentale muziek.

Praktische info

Datum: woensdag 22 maart. Locatie: Dorpskerk, Langestraat 34, ’s-Gravenzande. Aanvang 20.00 uur. Deuren open: 19.30 uur. Toegang: €10,-. Reserveren kan op www.martinmans.nl of op www.zingenindekerk.nl/evenementen.

Achtergrond Martin Mans (1965)

De bekende Woerdense organist en dirigent Martin Mans heeft zijn naamsbekendheid onder andere te danken aan zijn improvisaties op orgel. Daarvan brengt hij een aantal ten gehore op het fraaie orgel in Voorthuizen. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vele creaties van zijn eigen hand op geluidsdrager gezet. De laatste twee jaar heeft hij zich gespecialiseerd in online concerten die nog steeds wekelijks te beluisteren zijn op zijn YouTube-kanaal. Luisteraars kunnen zicht kosteloos abonneren en genieten van een wekelijks terugkerend programma waarbij Martin het orgel bespeelt en de luisteraar regelmatig van de nodige informatie voorziet.

The Martin Mans Formation is een onderdeel van het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem en trekt het hele land door voor concerten. De zangers zijn goed geoefend en kunnen arrangementen van hoog niveau aan.