Met zomerwandeling 2023 is het Staelduinse Bos op zijn mooist

Cultuur
“We laten u zien wat in dit seizoen de opvallendste dingen in het bos zijn", aldus een vrijwilliger van Vrienden van het Staelduinse Bos.
“We laten u zien wat in dit seizoen de opvallendste dingen in het bos zijn", aldus een vrijwilliger van Vrienden van het Staelduinse Bos. (Foto: Pexels)

Tijdens de zomerwandeling in het Staelduinse Bos, op zondag 25 juni, is het bos op z’n mooist. Wie volledig wil ervaren waarom, kan meedoen aan de wandeling, waarbij een natuurgids van de Vrienden van het Staelduinse Bos alle natuurlijke high lights aanwijst.

“Het bos is in deze periode in zijn volle bladertooi, op sommige plekken geheimzinnig, op andere plekken doorzichtiger met veel planten op de bodem, maar vooral een palet van vele kleuren groen”, legt een woordvoerder van de Vrienden van het Staelduinse Bos uit. “We laten u zien wat in dit seizoen de opvallendste dingen in het bos zijn”.

Anderhalf uur

De natuurgidsen vertrekken met de aanwezigen om 14.00 uur vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, maar een gift na afloop is welkom.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is gewenst, in verband met het aantal in te zetten natuurgidsen. Hierbij geldt: vol is vol. Aanmelden kan bij de familie van Drongelen via telefoonnummer 0174-631427, e-mailadres aatendiek@gmail.com.

D’Oude Koestal

Bij bezoekerscentrum d’Oude Koestal is meer informatie verkrijgbaar over de natuur in dit gebied. De vrijwilligers van de Vrienden van het Staelduinse Bos beheren dit centrum. De openingstijden zijn zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het adres en telefonnummer: Peppellaan 4, ‘s-Gravenzande, tel. 0174-417351).